26 Temmuz 2009 Pazar

Arsene Wenger ve Brezilyalılar



Brezilyalı futbolcular hakkında Fransız teknik adam Arsene Wenger'e atfedilen bir özlü söz var. Herkesin ağzında sakız. Bizde en çok kullanılan versiyonları "bir Brezilyalı yarar, iki Brezilyalı karar, üç Brezilyalı zarar" ve "bir Brezilyalı iyidir, iki Brezilyalı risklidir, üç Brezilyalı teknik direktörü işinden ettirir". Kim söylerse söylesin mantıklı bir laf değil bu. Hele takımına sürüyle Fransız alan bir hocanın söylemesi hiç değil. Orjinalini çok aradım. Olabilecek bütün İngilizce versiyonlarını denedim. Fransızca'yı İngilizce üzerinden okuyorum ama anahtar kelimeleri bilecek kadar var Fransızcam. Öyle de denedim. Quote'ları taradım. Bulamadım. Efsane haline geldi bu laf, söylemeyen yorumcu eksiliyor adeta. Bir deli kuyuya bir taş attı çıkarmaya çalışıyoruz. İşgüzar bir yorumcunun uydurduğunu düşünüyorum bu demeci. Uydurulmadıysa şayet; Arsene Wenger bu lafı nerede söyledi, ne zaman söyledi, nerede yayınlandı ? Hangi Brezilyalılar işinden etti Wenger'i ? Bilen varsa, orjinal dilinde, kaynağı ile birlikte rica ediyorum yorumlara.

Etiketler:

14 Yorum:

Blogger Her Yol Roma dedi ki...

Arsene Wenger'in böyle bir laf etmesi için birçok brezilyalı ile çalışmış olması ve/veya bu yüzden de işinden kovulmuş olması gerekiyor heralde.

Benim hatırladığım Eduardo var Brezilya asıllı, Gilberto Silva, Edu, Sylvinho, Denilson var. Hangisi sorun çıkarır ki bunların. Hepsi de gül gibi adamlar :)

26 Temmuz 2009 23:38  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

Ben olduğuna inanmıyorum. Zannedersem Kalli'ye ithaf edilen şöyle bir laf da var: "Bir takımın kaldırabileceği maksimum Brezilya'lı oyuncu sayısı birdir".

26 Temmuz 2009 23:48  
Blogger Noat Samisa dedi ki...

06-07 sezonunda Arsene Wenger'in Arsenali'nde 3 Brezilyalı aynı anda sahada yer almışlardır: Baptista, Denilson, Gilberto Silva. :)

26 Temmuz 2009 23:50  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@Noat Samisa a.k.a. Salih

Baptista kiralık olduğundan gözümden kaçmış. İyi yakalamışsın. Teşekkür ediyorum.

Şimdi bu lafı edenlere ve yazı yazdıkları klavyeleri, kalemleri, konuştukları mikrofonu, gazete kağıdını filan yedirmek lazım.

Şimdi NTVSpor'da Derby Della Madonnina zamanı.

27 Temmuz 2009 00:02  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

Aslında bu "Arsene Wenger'e ithaf edilenler" konusunu da ayrıca ele almak gerek belki de. Gazetelerdeki transfer haberlerinin azımsanmayacak kısmında "Arsene Wenger'in de istediği" gibi laflar geçtiğini gördüm. Adamın ismi resmen taraftar heyecenlandırmak ya da menejerler tarafından fiyat arttırmak için bir kenara sıkıştırılıveriyor. Guiza'ya dair haberlerde çok batmıştı bana. Adam en son ne zaman o yaşta bir forvet transfer etti kardeşim, dellendirmeyin adamı.

27 Temmuz 2009 00:31  
Blogger joe kleine dedi ki...

İngilizlerin topu at-kaç tarzı koşuşturma futbolundan daralan sambacılar ve İngiliz aragonluğu düşünüldüğünde bu lafın premiership ten çıkması muhtemel, zaten batı avrupa ve özellikle ingilizler üçüncü dünyayı hep küçümsemişlerdir.

Yani sabah akşam bira içip barlarda adam döven İngilizler profesyonel Brezilya'lılar sorunlu.

27 Temmuz 2009 01:39  
Blogger eşkenar kare dedi ki...

ali gültiken de kendince bu sözü kullanmak istemiş ama içine etmiş;

"Brezilyalı oyuncularla ilgili ciddi futbol ülkelerindeki genel kanaat:
Bir Brezilyalı: Çok iyidir.
İki Brezilyalı: İyidir.
Üç Brezilyalı: İdare edilebilir.
Dört Brezilyalı: Sıkıntıdır.
Sekiz Brezilyalı: Onlar da, bizler de bilmiyoruz. Bu sezon Fenerbahçe'de hep beraber yaşayıp göreceğiz."

27 Temmuz 2009 01:57  
Blogger dusendeli dedi ki...

Bir Brezilyalı iyidir, iki Brezilyalı daha iyidir, onbir Brezilyalı beş defa dünya kupasını kazanır. Bu lafı da Edson Arantes Do Nascimento Pele'ye atfedelim o halde :)

27 Temmuz 2009 10:23  
Blogger burusvilis dedi ki...

ligin oyun yapısına göredeğişiyor bu.
mesela bizde de bir fransız iyidir o kadar(bkz:anelka)
ribery'i saymıyorum bile
o bir otobüste tanışıp numarasını almama saflığını gösterdiğimiz güzel bir kadın tadında bir anı

27 Temmuz 2009 11:15  
Blogger Serkan Sağlam dedi ki...

Anelka buna benzer bir laf etmişti. Cümlenin bütününden tam olarak emin değilim ama "çok Brezilyalının olduğu yerde gruplaşma olur" gibi bir anlam ifade ediyordu. Medya şişrmesi değilse tabi...

27 Temmuz 2009 11:31  
Blogger bigboned dedi ki...

bugunku milliyet bu lafin benzerini anelkanin ettiginden bahsetmis..

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1121960&Date=27.07.2009&b=Fener%20140%20takim%20arasinda%20tek

27 Temmuz 2009 13:27  
Blogger Trevanian dedi ki...

Bu "Brezilyalı" diyerek koca ülkenin vatandaşların tek bir karakter atayan zihniyeti anlayamıyorum.

Disiplinsiz futbolcu Brezilyalıların içinden çok çıkar dersin eyvallah ama gelen her brezilyalıyı daha hakkında bi bok bilmeden disiplinsiz kabul etmek de neyin nesidir? Gider Brezilya'dan disiplinli 10 adam alır disiplinli takım olur. yani bu futbolcuların karakterinin hiç önemi yok, brezilyalıysa sıçtın.

3 Brezilyalı varsa disiplin olmazmış. Julio Cesar, Maicon ve Kaka şimdi şu 3 Brezilyalı'yla disiplini bozulacak takım, bunları istemeyecek Hoca var mıdır?

27 Temmuz 2009 14:55  
Blogger erdersson dedi ki...

brezilya milli takımında 11 brezilyalı var.ve 4 dünya şampiyonu oldular.nasıl oluyor :))

27 Temmuz 2009 15:28  
Blogger Olympos dedi ki...

Dünya üzerinde Arsene Wenger kadar nefret ettiğim,ayar olduğum yolda görsem kafa göz indireceğim bir teknik direktör yoktur...

Çıkar 18lik bi elemanı oynatır ertesi hafta bizim ulemalar yazar bizim 17lik Ali niye yedek kalıyor

Ertesi hafta sahaya bir takım çıkarır yaş ortalaması -18 bizim ulemalar çıkar 35lik Carlos oynar mı Hagi yaşlandı bıraksın vs. vs.

Gider CL'de oynar bir noktaya kadar gider gruptan çıkar sonra dananın kuyruğunun kopacağı yerde bu herifin 18liklerinin eli ayağına dolaşır içine ederler takımın da maçında...

Yok arkadaş yok ya Wenger bilmiyor bu işi ya da bizim ulemalar...

Haybeden kızıyorum adama sanırım... :)

Ama harbiden .okunu çıkarıyor genç topçu olayının...

27 Temmuz 2009 23:27  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa