10 Ağustos 2009 Pazartesi

Alex Ferguson ve Hakemler



Alex Ferguson'un sempatik gelmeyecek, takdir edilmeyecek tek bir yönü varsa o da hakemlerle birlikte verdiği bu ve benzeri fotoğraflardır. Galibiyet ya da mağlubiyet almış olması farketmiyor. Alex Ferguson çok seviyor hakem konuşmayı, hakemle uğraşmayı. FA'in respect ( saygı ) kampanyası filan hak getire. Şu ve benzeri demeç ve diyaloglardan aldığı birçok ceza var kariyerinde. Boş bir vakitte listelemek lazım ama yanılmıyorsam, en son geçen sezon 4-3 kazandıkları Hull maçında hakem Mike Dean'e salladığı parmak ve ettiği laflardan ötürü 2 maç + 10.000 pound ceza almıştı. Dünkü FA Community Shield maçında takımının son dakikada attığı beraberlik golü açık bir ofsayttan geldiği halde, Chelsea'nin 2. golünden ötürü bugün ortalık yangın yeri. Yangına veren Alex Ferguson elbette. Golden önce Ballack'ın Evra'ya faul yaptığını, hakemin oyunun durdurması ve Ballack'ı dirsek attığı için oyundan atması gerektiğini söylüyor Sir. İzlemeyenlere Evra'nın bu pozisyonunun sonrasında top United oyuncularında olduğu için, hakemin akını devam ettirdiğini ve kaptırılan top sonrasında Chelsea'nin 2-1 öne geçtiğini belirtelim. Ancelotti'nin ilk kupası biraz şaibeli geldi, maçın başında da çok baskı yediler United'dan. Cech göğüs gerdi akınlara. İkinci devre gelen Bosingwa takviyesi, ilk yarıda oyunda hiç olmayan Lampard'ın kıpırdanması ve Foster çaylağının ürkekliği sayesinde ikinci devre oyunu domine etti Chelsea. Ancelotti'nin baklavalı 4-4-2 dizilişi sayesinde Lampard bu sene kral olur.

Etiketler:

4 Yorum:

Blogger Telif Hakkı dedi ki...

tamam da rooney orda topu aldığında rahat bi pozisyonda değildi ki, aldı topu hemen kaptırdı.Hadi onu geç 3 dakika öncesinde ballackın yalandan yere atlayışının hemen ardından faul olmadığı halde, unitedın gollük akınını kesip 3 dakika sonra ballackın attığı dirseği gördüğü halde oynunu kesip ballackı oyundan atamıyorsan o zaman bu fırçaları yemeye hak kazanırsın. Ki golün de evranın kapaması gereken alandaki lampardın ayağından geldiğini unutma..Evranın geri dönemeyişi sonrası 3e2 kalındı.Sondaki gol ofsayttı doğru ama veremedi bu kararından ötürü..sonuçta community çok da önemli değil, kazanırsın kaybedersin ama böylesine terbiyesizlikle maç verilmesi can sıkıcı..Ballackın her final maçı vs de yaptığı alışkın olunan şeylere bir yenisi daha eklendi işte.

10 Ağustos 2009 17:01  
Anonymous Adsız dedi ki...

Rooney döndüğü anda ballack dirseği koyuyor. Orada oyunu durdurması gereken arkası dönük olan Rooney değil , 2 metreden o noktaya bakan foydur.İlk pozisyonda yere düşen ballack ayağıyla topa yönelen Evra'yı çekiyor göğsüme bastı diye sarı kart yedirtiyor , Evra topu ayağından çıkardıktan sonra önce topa bakıp sonra tekrar Evra'ya dönüp dirseği atıyor. :S

Bu arada Fergie suçu olmadığı halde Anelka'nın golüyle yenildiğimiz Bolton maçından sonra maçı katleden Clattenburg hakkında yorum yapması ve dediğiniz gibi 4-3'lük Hull maçından sonra ceza yedi.Öncesinde neler var araştırmak lazım. Clattenburg geçen sezona yetişemedi cezasından ama bu sene yeniden sahalarda bizim maçlarda Ferguson'ın arıza çıkarması yine muhtemel.

10 Ağustos 2009 20:21  
Blogger Vandir dedi ki...

Ben Foster'dan da kaleci olmayacağı belli olmuştur sanırım.

10 Ağustos 2009 21:07  
Blogger lionel dedi ki...

tam tersine bana kalırsa ben foster yetenekli olduğunu gösterdi.bu tarz maçlar çıkarmadan iyi kaleci olamazsın zaten.tecrübe ve düzenli oynamaya ihtiyacı var.

11 Ağustos 2009 00:33  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa