27 Ağustos 2009 Perşembe

Beşiktaş Handed Tough Group



Adetim olmadığı şekilde başlık İngilizce. Bir FM klasiğidir bu tabir. Beşiktaş'ın grubu için cuk oturuyor. Gerçekten çetin bir kura. Zamanında UEFA'da 5. torbadan Tottenham'ı çeken bir kulüp için bu kurada 4. torbadan Wolfsburg gelmesi sürpriz olmadı benim için. Bir avantajı bir de dezavantajı var Wolfsburg kurasının. Eğer Beşiktaş'ın amacı gruptan çıkmaksa son torbadan gelecek abuk sabuk bir takımın süpürülme ihtimali yüksekti. Bu durumda gruptan çıkmak için puan barajı artacağı gibi Beşiktaş'ın üstündeki bir takımı altına alması gerekiyordu. Ki zor bir ihtimal bu. Armin Veh'in bu organizasyonda daha önce Stuttgart ile pek iyi bir tecrübesi yok ama çekirdek kadrosunu koruyup, önemli de takviyeler yapan Wolfsburg grubun puan barajını muhakkak düşürecektir. Beşiktaş'ın gruptan çıkabilmesi için avantajdır. Kilit performans deplasmanda alınacak beraberlikler ve içeride kazanılacak en az 2 maç. Toplamda alınacak 7-8 puan iş görebilir gruptan çıkmak adına. Dezavantaj ise bu grupta UEFA Avrupa Ligi'nin garanti olmayışı. Beşiktaş ve Denizli incinebilir yapıda karakterler. İyi başlanamaz ise adres 4.lük olur. Fikstür çok önemli bu bakımdan. Zico için Varol ile birlikte bir İnönü planı yaparız belki. Salih'in misafirperverliğine güvenimiz sonsuz. CSKA ile küçük iki not vereyim. Sol kanatta kaybedilen Zhirkov'un yerine Şilili Mark Gonzalez alındı. CSKA artık Fenerbahçe ile oynadığı dönemdeki gibi 3-5-2 değil, 4-2-3-1 oynuyor. Zico klasiği. Çek santrfor Necid ile duruma göre forveti ikiliyor Galinho. Luzhniki'de oynanacak maç da suni çimde oynanacak. Beşiktaş'ın 1-2 gün erken gitmesi lehine olur. Beşiktaş'ın CSKA maçlarında yapması gereken birinci icraat ise Dzagoev'in forvetle bağlantısını kesmek. Yolu yarılarlar başarabilirlerse.



Diğer gruplarda da ilginç detaylar var. Atletico Madrid'in Porto ile geçen seneden hesabı var. La Liga'nın Serie A'dan yaptığı iki flaş ithalat Kaka ve Ibrahimovic de eski takımlarına karşı oynayacaklar. Guardiola ile Mourinho'nun basın toplantılarını ve verecekleri fotoğrafları ayrıca bekliyorum. Milan'ın grubunda Zürih averaj takımı olur. Inter ve Barcelona'yı ise Kuzey'in sert deplasmanları bekliyor. Yine ilk iki sırayı alırlar ama puanlar 12 civarında olur gibime geliyor. Rubin Kazan ve Dinamo Kiev'in 3.lük maçlarını da kaçırmamak lazım.

S.Liege kurası Olympiakos taraftarını üzmüştür. Alkmaar sayesinde girilen 1. tur hayalleri S.Liege ile biraz törpülenmiştir muhakkak ama yine de hiç olmadığı kadar yakın Thyrlos bir üst tura. Wenger de rahat rahat yapar rotasyonunu. Urinea hakkında hiçbir fikrim yok ama Sevilla'nın seri başı olduğu G grubu organizasyonun en dengeli, en underdog grup kağıt üzerinde. Debreceni, Apoel, M.Haifa da gruplarında averaj takımı olurlar. Elenerek UEFA'yı güçlendirirler.

Etiketler: ,

5 Yorum:

Blogger İsmail Şayan dedi ki...

Fikstürleri güzel ama. Ben şansları olabileceğine inanıyorum.

Son torbadan Rubin Kazan ihtimali de kalmamışken Wolfsburg'un gelmesi hoş olmadı, kabul. Ama o yalnızca cepte görünen Avrupa Ligi ihtimalini ateşe attı. İyi de hedef Avrupa Ligi'ne kalmak mı olmalı Beşiktaş için? Kurayı çekmeden en kötü beklenti bu değil mi zaten? İlk iki'de Barça ve Juve ya da Chelse-Real gelse de hedef bu olmayacak mıydı?

Real-Milan(Kaka) ve Barça-İnter(İbra ve Eto'o) da güzel oldu.

28 Ağustos 2009 01:02  
Blogger stormbringer dedi ki...

Beşiktaş'ın bu grupta şansının fazla olduğunu düşünüyorum. CL'nin en zayıf takımlarından biri olarak katıldığı her defasında bir büyük Avrupa takımını İnönü'de birden fazla gol atarak yenen bir takımın bu sene de bu özelliğini sürdüreceğini düşünüyorum.

Bu sene Büyük Mustafa'nın takımda kalma sebebinin CL'deki son yaşadıklarını silmek olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden O'nun konsantresinin kolayca eksileceğini hiç zannetmem. Kendisi bize ne kadar büyük bir antrenör olduğunu Avrupa arenasında tekraren gösterecektir.

Beşiktaş'ın elinde çok iyi bir kadro yok; ancak Ekrem ve Toraman'ın geldiğini düşünürsek Alman dinamolarının da yardımıyla Rüştü ve Ferrari önderliğinde takım defansının ortalamanın üzerinde oynayabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim(Rüştü ne olursa olsun halen Türkiye'nin en iyi kalecisidir ve Ferrari her ne kadar Türkiye'de değersiz görülse de İtalya ümit milli kaptanıydı ve herifin tek şanssızlığı önünde Nesta Cannavaro'nun oluşuydu-tabi Türkiye'de adamı ne yazık ki tanıyan yok).

İçerde alınacak 2 galibiyet ve 1 beraberlikle Beşiktaş'ın gruptan çıkacağını düşünmekteyim. Bu 7 puan sınırı bence genel olarak 2.liğin sınırı olacaktır grupta.

28 Ağustos 2009 04:55  
Blogger varol döken dedi ki...

@noatsamisa
bizi zico'ya götür:)

alper imkan varsa rusya'ya da gidelim...

28 Ağustos 2009 10:12  
Blogger turkuaz0707 dedi ki...

bu grupta Manu 1. olur, Wolfburg rahat 2. Üçüncülük için CSKA ile BJK Çekişir. hazır rubin de devre dışıyken wolfsburg'un dışında S.Liege de dahil hangi takım olsa Beşiktaş'ın güçlü bir üst tur şansı vardı.Beşiktaş'ın bu son torba bahtsızlığında bir de 5. torbadan Sevilla'yı çekmesi vardır ki Sevillanın UEFA'yı ilk kazandığı yıla tekabül eder...

28 Ağustos 2009 15:50  
Blogger Dr.Lector dedi ki...

Bu sene CL'de sürpriz: Rubin Kazan

İspanya'ya ithallerden bahsetmişsin Alperim ama, ihraç ettiği eleman Barca'yı Nou-Camp'ta -klişe tabirle- barçalayacak gibi geliyo bana bu sene: Eto'o!

H grubunda da, bizim Sinan'ın kalesini koruduğu Liege, Mbokani ile gruptan çıkarsa şaşırmayın. Jovanovic'i ezberledik zaten. Geçen sene Sevilla'yı terletmişlerdi.

C grubunda şu anki görüntüyle Milan, Marsilya'nın altında kalır düşüncesindeyim. Mamadou Niang'dan Drogba çıkacakmış gibi 5 senedir kuluçkada bekliyorlar, ifrit oluyorum o ayrı :)

E grubunda da Fio, bi karmaşa, bi temaşa, bi şaşa yaratır mı bilemiyorum. Umuyorum da! :)
Önemli işler yapabilir Fio!

Bir de bu G.Rangers var. Ne iş yapar abi bu takım? Europa League geyiğine Digiturk'e ilave aldığımız D-Smart, yayınlayacak başka hiç bir lig kalmamış gibi İskoçya liginden maçlar veriyo. Bizim Hikmet Karaman, Yılmaz Vural gibi adamlar şansını bu ligde denemeli. Herkes mahalle maçı oynuyo :) Grup? Hleb Stuttgart'ı götürür. Top oynamayı özledi.

A grubunda da Juve, Canavar, Felipe Melo ve Diego ile işi sağlama aldı. Senin de söylediğin gibi para bitti, sustular. Para için tur, tur için gol, gol için Del Piero lazım. Lazım değil şart!

D grubu için de birkaç lakırdı edelim: Porto takım kabul, Atletico'dan daha bi takım. Ama Lucho ve Lisandro'nun gitmesiyle kaybettikleri sadece iki Arjantinli değil. Atletico'daki Arjantinli de elde avuçta duran bi adam değil! Sonuç: Atletico, Porto'yu altına alır. Chelsea hepsinin üstüne oturur. Apoel'in canı çıkar.

Son söz Beşiktaş'a. Alperim, tanımlarken sıkça kullandığın ve çok hoşuma giden "nükleer denemeler"i bolca izleyeceğimiz Denizli'nin Beşiktaşı, Zan ve Toramanlı 8eşiktaş'tan daha kötü olmaz. "Kulübede adam geçer" sıfatından ve dimağımdaki sarı-lacivert fotoğraflarından olsa gerek, özel bi sempatim olan Yusuf'un, senin favori adamın Vidic'in belini kırarkenki görüntüsü gözümün önüne geliyor da... walla ben de inanmıyorum! İnşallah o maçta oynar :)
Galinho da çıkarır Rusları bu gruptan.

Şampiyon için adaylardan bahsedilmemiş henüz.
Mourinho diyorum ben. İnter değil ama :))

30 Ağustos 2009 13:26  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa