12 Eylül 2009 Cumartesi

Maradona ve Kilisesi



Maradona'nın futbol belgesellerinde Arjantin'de bir Tanrı yakıştırmasıyla anılması sadece oynadığı futbolun ve yaptıklarının müthişliğine bir övgü değil. Maradona'yı gerçekten Tanrı olarak görenler var. Maradoniana çatısı aldında da örgütlüler. Rosario merkezli kilisenin kurucularından biri Alejandro Veron. Kaybedilen Brezilya ve Arjantin maçlarından sonra Maradona'nın sersemlediğini; hiçbir taktik, strateji üretemediğini söylüyor. Messi'yi görevlendirdiği mevkinin Barcelona'daki ile aynı olmadığı eleştirisi de var. Maradona'yı sevenlerin değil tapanların bile inancı zayıflıyor artık. Peru maçı El Monumental'e alındı ama asıl kıyamet Uruguay deplasmanında kopacak. Kilisenin de Maradona'nın da kaderi buna bağlı.

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger Efe Yılmaz dedi ki...

emil kusturica'nın maradona belgeselini izledin mi hocam sen. değil dünya kupasına gidemese, ülkeyi batırma bişi olmaz o kiliseye. iki bağırır çağırırlar sonra gene, içerken onun gollerini izleyip bağırırlar :)

12 Eylül 2009 12:38  
Blogger cesc dedi ki...

'' Biz Arjantililer uzun yıllar Tanrı'nın Arjantili olduğuna inandık. Sonra Maradona'yı görünce bundan emin olduk ve rahatladık''

Arjantinli bir futbolsever

12 Eylül 2009 23:29  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa