21 Ocak 2010 Perşembe

Juventus'un Yeni Yılı



Her ne kadar umut dolu ve iyi temennilerle girilse de, yeni yıl sonuçta takvimde bir gün dönümü. Kozmik bir devinim değil. Geride bıraktığın koskoca yıla reset atma şansın yok. Juventus yeni yıla deplasmanda alınan Parma galibiyetiyle girip zirve şansını canlı tutsalar da, sonrasında tepetaklak oldular. 20 milyon € verilip alınan Felipe Melo yılın bidonu seçildikten sonra ortasahayı ayakta tutan Sissoko ülkesi Mali adına oynamak için Afrika Kupası'na gitti. Aynı gün evlerinde Milan'dan 3 yiyip, bir hafta sonra da ligin en çapsız takımlarından biri olan Chievo'ya deplasmanda 1-0 kaybettiler. Lider Inter'in 13 puan gerisine düştüler. Haliyle Ferrara'nın yılbaşında içtiği pinot nefes borusuna kaçtı. Yönetim arkandayız mesajı yollasa da, bir taraftan Hiddink'i yoklamayı ihmal etmedi. Senelik 7 milyon € çok gelmese Ferrara'ya çoktan nanik yapmışlardı. Şu an kerhan de olsa devam ediyor. Bu haftasonu Şampiyonlar Ligi için çekiştikleri Roma ile içeride oynayacaklar. Kupada oynadıkları Napoli maçında Balotelli'ye yapılan ırkçı tezahüratlar sebebiyle taraftar desteği alamayacaklar. Mali elendiği için Sissoko dönüyor ama Felipe Melo cezalı. Nedved'e geri dön baskısı yapacak kadar çaresizler. Amauri'nin de morali bozuk. Hafta içinde Lippi'den ayarı aldı. "Sen İtalyan değilsin, Dünya kupasına götürmeyeceğim" dedi. İngiltere'den talipleri var. Ferrara o kadar şanslı değil. Haftasonu kaybederlerse, Ferrara soluğu en iyi ihtimalle Lippi'nin yanında çıraklıkta alır. Halefini de ikna edebilirlerse Napoli'nin sportif direktörü Pierpaolo Marino seçer.

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger admin dedi ki...

Benim beklediğim buydu açıkçası. Düşüp tekrar lige döndüklerinde elde avuçta iyi bir kadroları yoktu. Bir ara düzelir gibi oldular ancak futbol bu. İstikrarlı devam edemediler. Diego ve Felipe Melo'yu transfer ettiklerinde harbiden ben de eski günlerine dönerler diye düşünmüştüm ancak ortaya futbol adına hiçbir şey koyamayan, alakasız, böyle tanımsız bir takım çıktı. Ancak düzeltmeleri de kendi ellerinde. Bana göre teknik direktörle yollarını ayırıp takımı yeniden hemen şampiyon yapacak birini almalılar. Ondan sonra da artık düzelme şansları olabilir tamamen. Yoksa işler kesat.

21 Ocak 2010 15:56  
Anonymous Adsız dedi ki...

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun son 20 yılın en başarılı takımlarını seçtiği listede Juventus 633 puan alarak aynı puanlı Real Madrid'le birlikte 3. oldu. bu 20 yılın her yılı şampiyonluk yaşamadı juve ama ortaya yinede böyle bir sonuç çıktı, şimdi kötüyüz ama ilerki dönemlerde ne olacağı bilinmez.barca son 50 yılda 5 tane kupa kazanamamışlardı ama sadece 2009 senesinde 6 tane aldılar.hala FIFANIN tescil ettiği dünyanın en iyi 3 fulbol kulübü arasındayız,her kulüp zor dönemlerden geçer,juve bu günleri atlatacaktır içiniz rahat olsun forza juvee

21 Ocak 2010 20:12  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa