25 Ocak 2010 Pazartesi

Uzak Köşe



Mevsim kış, günlerden Pazar olunca yapılacak en iyi şeylerden biri güzel bir brendi veya çay eşliğinde maç izlemek. NtvSpor'da maçtan önce Inter - Milan rekabetin tarihçesini yaşayanlardan nakledip seyircisini motive ederek dersini iyi çalıştığını gösterdi. Giuseppe Meazza ile bağlantıya geçilip şu mevsimde halı gibi zemini ve dolu tribünleri görünce iyice havaya girdim. Maç da hakkını verdi. Rocchi düdüğü çalar çalmaz, Serie A'nın pek de aşina olmadığı bir tempo ile gözümüzün pası silindi.

Jose Mourinho klasiğini bozmadı ve Sneijder transferinden sonra yaptığı gibi takımını 4-3-1-2 ile sahaya sürdü. Eksiği çoktu, ama takımın belkemiği Cambiasso ve Davide Santon'un sakatlıktan dönmüş olmaları da kazançtı. Leonardo'nun elinde Mourinho'nun sahip olduğu kadar bol alternatif yok. Cam adam Nesta'nın yerine stoperde mecburen Favalli'ye sarıldı. Milan pas yaparak topa sahip olmak, Inter ise hızını kullanmak istiyordu. Inter baskın çıktı, hızlı başladı. 2. dakikada Sneijder'ın yayın üstünden sol doksana yolladığı şandel şuta Dida yetişemedi. Inter tribünlerin sesini direkten gelen ses böldü. Milan Antonini ve Beckham ile kanatlara inip Borriello'yu beslemeye çalıştı ama Julio Cesar günündeydi. Armut toplar gibi topladı ortaları. 9. dakikada Pandev'in slalomlarla getirdiği topu Sneijder yine gole çeviremedi. Dida 2. kritik kurtarışını yaptı.



Kalecinin lastik gibi uzamasına rağmen, parmaklarının dibinden filelere kavuşan topu izlemek büyük keyiftir. Hele bir de çaprazdan uzak köşeye atılımışsa, benim için gol anında zevkin doruğuna çıkılmış demektir. Zira, o an sadece golü değil santrforun oyun zekasının teknik ve bitiricilikle buluşmasını da izlersiniz. Diego Milito bu işin ustalarından. Pandev'in 10. dakikada attığı 30 metrelik pasta Dida'yı affetmedi. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar...

Inter 1-0 öne geçmesine rağmen durmadı. 15. dakikada yine Pandev & Milito uyumunu konuşturdu. Milito bu kez sağ çaprazdan vurdu. Açısı biraz dardı. Dida üstüne gelen topu çıkardı. 19 ve 22. dakikalarda Pandev ve Muntari'nin gol girişimlerinde Dida'ya bu kez Favalli eşlik etti. Leonardo, bu atakları kenardan çaresizce izlerken imdada hakem Rocchi yetişti. Lucio'nun numarasını yutmadı, sarıyı yapıştırdı. Haklıydı. Brezilyalı da paşa paşa yerine dönüyordu ama Sneijder kendinden geçti. İşi abartarak hakemi alkışlayıp, üzerine de bravo çekince soyunma odasının yolunu tuttu. Kreatif direktörünü kaybeden Inter'in façası bozuldu, tüm albenisini kaybetti.

Pirlo dümene geçti, Milan oyuna ağırlığını koydu. Oyunu Inter sahasına yıktılar, topu da yaya kadar iyi getirdiler ama; Ronaldinho da kötü olunca bu baskıdan üretkenlik sağlayamadılar. Belki 1 kişi fazla oynuyorlardı ama bu nicelik avantajını cezasahasına taşıyamadılar. Leonardo'nun taktik dersinden çakmasının sonucudur elbette. Eksilen Inter ortasahasına karşılık kendi ortasahasından bir oyuncu feda edip, Huntelaar ya da Inzaghi'den birini sürebilirdi sahaya. Devre arasına kadar değişiklik yapmadığı gibi, tercihini de Gattuso'yu yerine Seedorf'u oyuna almaktan yana kullandı.



Huntelaar oyuna girdiğinde dakika 80, maç da çoktan 2-0 olmuştu. Mourinho dalgasını geçmekle kalmamış, Pandev yerine Motta'yı kullanarak ortasahasını güçlendirmişti. Balotelli ile de pusuya yatmıştı. Ronaldinho'nun 90'da kullandığı penaltı gol olsa kalan 4 dakika Inter için bitmek bilmez ve ben de bu yazdıklarımı yırtmak zorunda kalabilirdim ama Julio Cesar gibi bir kalecisi var Inter'in. Penaltı kaçınca, Mourinho da fırsatı kaçırmadı tabi. Şovunu sahneledi. Giuseppe Meazza'ya amigoluk yaptı. Seveni de çok, sevmeyeni de ama bu oyuna kazandırdıkları paha biçilemez. Bunu bilir, bunu söylerim.



Ranieri dün Juventus'a format atmıştı, Inter de bu galibiyetle Milan'ı uzak köşeye yolladı. Puan farkını 9'a çıkardı. Jose Mourinho rahat rahat Chelsea'ya hazırlayacağı şovu düşünmeye başlamıştır. Materazzi'yi Londra'da da böyle görmek isteriz ayrıca.




Etiketler:

7 Yorum:

Blogger Tuğberk dedi ki...

çok güzel ve tempolu bir maçtı..son yıllarda genelde bayık geçiyordu milano derbileri..buna ilk yarıda oynanan maçta dahil..

bende blogda derbi yazısını yazdım fakat katılmadığım ufak bi iki yer var..

pirlo'yu ben çok vasat buldum..üretkenlik adına takıma hiçbirşey katamıyor artık..eskiden , hem bugün yaptığı gibi pas alışverişini başlatırdı hem de hücumda yaratıcılık rolüne yardım ederdi..bugün milan'ın deli gibi yüklendiğinde bile az pozisyon bulmasının bir numaralı sebebi yaratıcı oyuncu eksikliği idi..iki numara tabii ki cesar ve inter savunması..

milan'da pato olsa maçın böyle biteceğini sanmıyorum..en azından 45-65 arası bir tane sıkıştırabilirdi araya..

milan'ın sağ beki abate'yi milano'dan kalkan ilk uçağa bindirsinler..serkan balcı milano şubesi..her pozisyonun içinde ama katkı sıfır..

Transfer sezonu bitmeden Milan'ın bir santrafor alması lazım..

25 Ocak 2010 03:13  
Blogger otti dedi ki...

quaresma?

25 Ocak 2010 04:11  
Blogger varol döken dedi ki...

ya bu milan ile inter arasında dağ kadar fark varmış, biz de izlemeden etmeden iki ronaldinho gazına gelip milan kazanır yapmışız...

etoo'yu sokmam ben takıma dönüşte, çok uzun süredir bu kadar uyumlu bir forvet ikilisi izlemedim... şerefsizim taro ile tsubasa gibilerdi:)

25 Ocak 2010 11:33  
Blogger Corpse dedi ki...

İki teknik adam arasındaki fark maçın sonucunu belirledi..

25 Ocak 2010 11:51  
Blogger cagliari42 dedi ki...

abate aslında orta saha oyuncusu. ilk defa bu sezon sağ bek oynamaya başlamış. galiani sezon başında "çok büyük hatalar yaparak başımızı yakabilir ama eğer tutarsa uzun yıllar sağ bek sorunumuz olmaz" demişti. bence tutmayacak.

25 Ocak 2010 16:38  
Blogger sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

maçın sadece özetini izledim özetine göre yorum yapmak daha sağlıklı olur.milito ya bak hele ne adam.bizim takımada (fenere)milito gibi forvet gerek adamın tekniği var ,gol atmayı beceriyor,arkasında Sneijder oynuyor.ben bu maçta aslında sneijder den frikik golü bekliyordum,pandev attı. tam da yerine yolladı. bizim santosta ona benzer gol attı. mourinho da sevindirik oldu. ronaldinho,geçen maç çok iyi oynadı,bu maç söndü herhalde.

25 Ocak 2010 19:46  
Blogger Rüzgar Karabulut dedi ki...

tanrı milanı korudu...

28 Ocak 2010 15:47  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa