25 Şubat 2008 Pazartesi

Brezilya'da Bu Hafta - #5



Bu kare geçtiğimiz hafta değindiğimiz Taça Guanabra Finaline ait. 3 kırmızı kartın çıktığı maçta Flamengo 84,000 kişinin misafir olduğu Maracana'da Botafogo'yu 2-1 yenerek kupayı kaldırdı. Galibiyet golü Diego Tardelli'nin Tanju Çolak'ın Neuchatel Xamax maçında attığı plasenin çok benzeri bir plasesiyle geldi. Tardelli o anı anlatırken "kaleciyi çizginin biraz önünde gördüm ve vurdum. Dışarıya gideceğini düşündüm ama çok şükür falso aldı ve gol oldu" diyor.

Flamengo Copa Libertadores'te oynayacağı Cienciano maçına moralli çıkacak bu galibiyetle.

Campeone Paulista'da ise lider Ponte Preta evinde güçlü Corinthians'a 1-0 kaybetti. Maçın adamı genç Lulinha idi, ama bu sene sözleşme uzattıkları ve bana göre Brezilya topraklarındaki en yetenekli kaleci olan Felipe'nin de hakkını da ayrıca vermek lazım. Brezilya gibi açık oynanan bir ligde 11 maçta 6 gol yemek inanılmaz bir olay.

Cezası biten Adriano Sao Paolo formasına kavuştu ama Tricolor kazanamayınca, Corinthians ilk 4'e kapağı atmış ve Ponte Preta'yı liderlikten edip Guaratingueta'nın geçen haftaki emaneti almasını sağlamış oldu böylece. Sao Paolo'nun yenemeyip 2-2 berabere kaldığı Noroeste'de ve hatta Brezilya'da en dikkat çekici performans 25 yaşındaki Otacilio Neto'dan geliyor bu sene.

11 maçta attığı 10 gol muazzam bir rakam, Figueirense'den kiralık olan Neto'nun Avrupa'ya yelken açması işten bile değil şayet bu performansı sürerse.

Paulista'nın en sıkıntılı ekibi Santos ise 4-1'lik galibiyet ile kendine geldi. Teknik direktör Emerson Leao biraz nefes aldı ama gerçekten rahatlamak istiyorsa önümüzdeki hafta herkes Corinthians - Palmeiras maçına odaklanmışken Sertaozinho'yu yenmesi lazım, yoksa Pele bile kurtaramaz Leao'yu.

Palmeiras da ise teknik direktör Vanderley Luxemburgo'nun başı belada, 180 gün ceza alması olası.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa