11 Şubat 2008 Pazartesi

Dortmund'un Holsteinları



Babam maç izlerken pek sık kullanırdı "aha top geldi Holstein'a, yandık" diye. Sahada hiç Holstein isminde bir futbolcu olmadı, lakin ben işin esprisini büyüyünce anlamıştım. Bu Holstein muazzam bir inek türüymüş, günde tek seferde 20-30 kilo civarı süt verirmiş. Babamın yalancısıyımi, bir tepikle de bütün sütü toprağa içirdiği anlar oluyormuş.

O yüzden sahada inanılmaz çalışıp da saçmasapan bir hata yapan oyuncuya da Holstein dermiş.

Ruhr derbisinde Dortmund kanadı için bunlardan 3 adet vardı sahada. Kaleci Ziegler ve savunma oyuncusu Amedick için pek fazla kızamıyorum. Futbolun şanssızlığı der geçersiniz, ama bir tanesi vardı ki şaştım kaldım.

Yıllardır en underrated oyunculardan biri olarak gösterilen, iyi bir hücum beki olan Dede'den bahsediyorum. Dortmund Schalke ile yapacakları derbi maçında onu oynatmak için seferberlik ilan etti neredeyse. Dede sahadaki yerini aldı maçta ve iyi de oynuyordu, fakat maç 2-2 iken ve rüzgar Dortmund'dan yanayken Rakitic'e attığı bir tekme ile herşeyi berbad etti.

Oyundan atıldığı yetmezmiş gibi, Dortmunda mağlubiyet golünü onun boşalttığı mevkiden gelen bir akın ile yedi. Tribündeki 80708 taraftar kahroldu, Dortmund hocası Doll hızını alamayıp hakemleri bir güzel kalayladı. Dede ise 4 maç ceza aldı bugün, Dortmund itiraz etmeyeceğini açıkladı.

Ne denir ki ?

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger biggins dedi ki...

tuttum bu Holstein hikayesini :))

12 Şubat 2008 11:13  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa