3 Haziran 2008 Salı

Euro 2008 Tahminleri



Cannavaro'nun sürpriz sakatlığı olmasaydı çok başka bir yorum olacaktı bu fakat bir kısmında halen değişiklik yok fikirlerimin. Almanların Euro 96'dan bu yana uluslararası turnuvalarda yokları oynamasından mıdır nedir özellikle itiliyorlar gibi. UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki kura söylentileri, bu sene Chelsea'nin finale gittiği yol ile örtüşünce böyle bir olasılığın hiç de komplo olmadığını düşünüyorum artık.

Zira Almanların düştüğü grubun çapsızlığı bir yana, statüde yapılan bir değişiklikten ötürü grup sonrası maçta eşleşecekleri rakiplerden ötürü finale kadar sorunsuz bir şekilde ilerleyeceği gözüküyor ufukta. Hırvatların İngilizlere hazırladığı tarifeyi Eduardo'nun yokluğunda Almanya'ya yapması düşük bir ihtimal. O bakımdan Almanların gruptan 1. çıkmamaları sürpriz olur.

Karşı taraftan ise kağıt üzerinde eşleşecekleri en bela takım olarak Portekiz var. Onların da santrforsuzluğuyla Almanları zorlayabileceğini sanmıyorum. Üstelik bariz bir fizik dezavantajları da mevcut.

Fakat statü eskisi gibi olsa, yani çayrek finalden sonra çapraz eşleşme olsa yarı finalde turnuvanın bana göre daha iyi takımlarının bulunduğu C ve D gruplarından gelecek bir takımla eşleşeceklerdi. Oysa şimdi İtalya, Fransa, İspanya, Hollanda, İsveç ve hatta Rusya ile final dışında eşleşme olasılıkları yok.

Buna karşın C ve D gruplarını izlemek çok heyecanlı olacak. İtalya ve Fransa'yı daha baskın görüyordum bu gruplarda ancak Cannavaro'nun sakatlıktan ötürü Azzuri'nin eksilmesi herkesin şansını biraz daha arttırmış durumda. Fakat Raul'un ahını alan İspanyolların gruplardan dahi çıkmaları zor kanaatimce.




Rusya ile İsveç çıkar o gruptan. Diğer taraftan ise Fransa ile İtalya gelir. Hiddink bir sürpriz yaparak İtalyanları evine gönderir, İsveç ise Fransa'ya elenir. Finale ise Fransa zor da olsa çıkacaktır. Senaryo böyle olmasa da finalde Fransa'yı görürüz. Rakibinin ise diğer taraftan gelecek Almanya olması işten bile değil.

Etiketler: ,

2 Yorum:

Blogger Onur Erdem dedi ki...

A Grubu
1 Portekiz
2 Isvicre
3 Cek Cum
4 Turkiye

B Grubu
1 Almanya
2 Hirvatistan
3 Avusturya
4 Polonya

C Grubu
1 Fransa
2 Italya
3 Romanya
4 Hollanda

D Grubu
1 Rusya
2 Yunanistan
3 Ispanya
4 Isvec

Ben bu tahmini yaptigima gore finalin adi Cekistan-Ispanya olur.

3 Haziran 2008 15:27  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Ben tahminlerimi sadece finale göre yazmıştım ama Onur fitili çakmışken yazalım.

A Grubu
1 Portekiz
2 Isvicre
3 Cek Cum
4 Turkiye

B Grubu
1 Almanya
2 Hirvatistan
3 Polonya
4 Avusturya

C Grubu
1 Fransa
2 Italya
3 Hollanda
4 Romanya

D Grubu
1 Rusya
2 Isvec
3 Ispanya
4 Yunanistan

3 Haziran 2008 16:56  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa