4 Haziran 2008 Çarşamba

Polis Baskını



Şimdi size bir verkaç sonucu sol kanattan gelen 40 metrelik şandel topu Nautico'lu Wellington'un sağıyla kontrol edip, yere inmeden soluyla voleyi çakmasını ve kalecinin apış arasından gol olmasını anlatmam lazımdı ya neyse...

Tribünü polisin bastığı çok görülmüştür ama sahaya girdiği, hele sahadan oyuncu aldığını hiç hatırlamıyorum. Hele de birinci lig seviyesinde. Oysa Brezilya'da oldu. Botafogo'nun Fransa ve Portekiz tecrübesi olan milli oyuncusu Andre Luis sahada polisler tarafından tutuklanıp, gözaltına alındı.

Bütün bunları tetikleyen şey ise maçın 37. dakikasında çıkan bir kırmızı kart. Kırmızı yiyen Andre Luis. Oyundan çıkarken bir enerji içeceğinin plastik şişesini tribüne fırlatıp yaşlı bir taraftarın gözlüğünü istemeden de olsa parçalayan, daha sonra iki elinin orta parmağını tribüne gösteren de.



Sonrası ise Luis'in yaptıklarından daha da aptalca. Sahaya giren ve Andre Luis'i karga tulumba götürmeye çalışan 20-25 kadar polis. Onu vermek istemeyen takım arkadaşlarının polisle arbedesi. Oyunculara sıkılan biber gazı, nefessiz kalıp sahaya yığılan bir Botafogo oyuncusu. Luis'in kendisini çiğçiğ yiyecek Nautico taraftarının bulunduğu tribünün içerisinden geçirilerek 10 kadar polisle 4 saatlik sorguya alınması. Tepki gösteren oyuncuların başlık fotoğrafındaki polis tarafından copla tehdit edilmesi.

Daha da ilginci 12 dakikada olup biten bu olaylardan sonra bir komiserin hakeme giderek oynat demesi ve maçın oynanıp bitirilmesi. Sonuç ? Nautico 3-0 kazandı. Luis ifadesi alınıp serbest bırakıldı, Federasyon'dan 5000$ ceza aldı.

Sevinen ise bu Pernambuco Kanser Hastanesi oldu. Zira 5000 lik artık onların hizmetinde....

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa