12 Mayıs 2009 Salı

İki Maç Üstüste



Çok değil, 6 sezon önce Şampiyonlar Ligi finalini İngiltere'de iki İtalyan oynuyor ve İngilizler hayran hayran izliyordu. O zamanlar Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final göremeyen İngilizler artık yarı finale minimum 3 takım yolluyor. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Döndü. 6 sene sonra İngiltere olmayan İngilizler, 6 sene sonra Roma'ya Ovrebo maçı 1 dakika erken bitirse 2 takım gönderiyordu. Roller altüst olmuş, makas iyiden iyiye açılmış durumda. 6 sene önce pek kimsenin umurunda olmayan Arsenal - Chelsea maçı artık ülkemde şifreli kanaldan veriliyor, Juventus - Milan maçını Ntvspor Güntekin Onay ile zar zor pazarlıyor. Dünkü Serie A derbisini Arsenal - Chelsea maçının ardından izleyince bu manzaranın vehameti daha da net ortaya çıktı. Bruce Lee'den sonra Malkoçoğlu'nu izlemek gibiydi. Milan savunma göbeğindeki Maldini ile Favalli'nin yaş ortalaması 39. Forvetinin yaşı 35. Ortasahanın ortalaması da 30'dan fazla. Kaka ve Pato dışında tekdüze ve eskimiş bir takım. 2003 finalinden kalan mirasın çoğu sahada. Juventus yenilenmiş yenilenmesine ama bir zamanlar Zidane, Deschamps, Davids'in oynadığı ortasaha artık Poulsen ve Zanetti'ye emanet. Sağ bek Thuram'ın yerindeki adam Grygera. Inter de fırsat bu fırsat hepsini tokatlıyor ama dayağı yiyen karşılık vereceğine diğer yüzünü dönüyor. Mourinho da dalgasını geçiyor tabi...

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger Cenky dedi ki...

Muazzam yorum olmuş. Milan altyapısında çok kıymetli adamlar var özellikle ama bir türlü dedeleri kesip kendilerini gösteremiyorlar.

12 Mayıs 2009 00:36  
Blogger alessandro del piero dedi ki...

sonuçta italya'nın neden bu hallerde olduğu da çok bilinmez bir olay değil. temiz eller operasyonu ülke tarihinin en büyük takımı juventus'a patlayınca bu operasyondan kazanan takım da aslında hiç de az suçu olmayan, ebedi loser inter oldu.. ve şu anda inter'in başını çektiği italyan futbolunun da uluslar arası arenada hali ortada.. mourinho bu kadar kolu kanadı kırılmış takımlarla anca anasının liginde dalga geçebilirken, mourinho'yla dalga geçen takımlar da ingilizler oluyor haliyle.. etme bulma dünyası..

12 Mayıs 2009 02:10  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa