18 Haziran 2009 Perşembe

Şişman Kadın Sahnede



Şu an Brezilya Ligi'nden 5 forvet sayacak olsam ikisi Dentinho ve Taison olur. Sırasıyla 89 ve 88 doğumlular ve takımlarındaki en değerli oyuncu konumundalar. Avrupa'nın kapıları ardına kadar açık onlar için. Dentinho'yu geçen sezon Juventus takip ediyordu. Taison bu sezon parladığı için piyasasını henüz yeni yapıyor. 2009 yılında tüm yarışmalarda attığı gol sayısı 23 ve bu alanda Diego Tardelli, Keirrison ve França ile birlikte liderliği paylaşıyor. İkisinden biri üzülecek yakında zira Corinthians ve Internacional Brezilya Kupası finalinin ilk maçını bu sabah oynadılar. Bu iki parlak oyuncunun neler yapacağını izlemek için geçtik ekranın başına.



Standartlarının altında da olsa yine de fena oynamadılar ve sahadaki en dikkat çeken 3 oyuncudan ikisiydi Dentinho ve Taison; ama son sözü sahadaki şişman kadın, Ronaldo söyledi. Corinthians'ın 2-0 kazandığı maçta kapanışı yaptı ve perde indi. Corinthians kupanın bir tarafından tuttu artık. Geçen sezon küme düşmüşlerdi, bu sezon bambaşka döndüler. Önce Paulista'yı kazandılar, şimdi de kupa.

Ronaldo rüzgarı bir yana, bu dirilişteki en büyük payı teknik direktör Mano Menezes'e vermek lazım. Brezilya'nın Reha Kapsal'ı. Daha önce de Gremio'yu 2. ligden alıp önce Serie A'ya çıkarmıştı. Ardından da Eyalet Ligi şampiyonlığu geldi. Bu kupa hepsinin kreması olacak. 106 maç Corinthians'ın başında yer aldığını ve hiç 3 farklı kaybetmediğini düşünürsek, kupayı bu saatten sonra kaybetmesi mucize olur.

Maçın hepsinden öte en ilgi çekici yanı ise bir Brezilya kulübünü 4-3-3 oynarken görmekti. 6-7 senedir düzenli olarak takip ediyorum ve ilk kez 4-3-3 oynayan bir takım gördüm. İki açıkla değil de Zeman usülü 3 santrforla oynanan 4-3-3 yalnız. Ronaldo - Dentinho - Jorge Henrique'den oluşan bir hücum hattıyla oynadılar ama en beğendiğim oyuncu sol bek Marcelo Oliveira oldu. Maç boyunca sürekli soldan bindirdi ve ilk golün de pasını verdi. Goldeki driplingi ve rakibini geçerken o kısa mesafedeki ivmesi seyredeğerdi. 1.85 boyundaki oyuncunun asıl pozisyonu ise ortasahanın ortası. Çok yönlü bir oyuncu kazanıyor Dünya futbolu.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa