25 Temmuz 2009 Cumartesi

Fenerbahçe 5 - 1 Boluspor



Maçın ilk yarısını kesintisiz izleyebildim. Kağıt üzerinde 4-2-3-1 olan diziliş en ilerideki oyuncu Deivid olunca, sahada 4-6-0 olarak gözüktü. 2 senedir alışmış yüzünü kaleye dönmeye ve ortasaha gibi oynamaya, o yüzden hep ceza yayı ile orta yuvarlağın arasında yüzü dönük top aldı. İlerideki yalnız adam görüntüsü ortadan kalktı. Ortasaha bir kişi fazlalaştı. Fenerbahçe de kaleye yüzünü döndü ve iyi çoğaldı ileride. Dolayısıyla takım hücumda daha iyi yardımlaştı, daha iyi varyete yaptı, daha iyi ve çabuk paslaştı. Epey de şut attı. Semih ve Guiza'nın hazır olmamasından kaynaklanan bu palyatif çözüm Fenerbahçe'nin oyunda dominasyonu sağlamak istediğinde başvuracağı çok iyi bir yol olabilir.

Sağda Kazım hiç görmediğim kadar mücadele etti. Kalitesi çok yüksek değildi ama Gökhan Gönül çıktığında kademesine girmeye çalıştı. Kazım için devrim sayılabilecek bir karakter değişimi bu. Andre Santos ilk maçında büyüledi. Bindirmeleri, driplingi, topu kullanması bir yana Roberto Carlos ile uyumları çok iyiydi. İkisi de bek oynamayı bildiğinden, basketbolda switching denilen yer değiştirme işini hem savunmada hem hücumda çok iyi yaptılar. Roberto Carlos'un da performansı arttı bu sayede. Andre Santos'un attığı goldeki vuruşu çok klastı. O yükseklikten daha çok şutunu ve golünü göreceğiz. Uğur Boral'a da iki tablet uyku ilacı göndermek farz oldu.

Boluspor çok hücum edemedi ancak Fenerbahçe savunmasının arkasına zaman zaman adam kaçırmayı başardılar. Bu kadar hücumcu bir takımın bu sorunu yaşaması normal; ama yine de stoper kalitesini arttırmak zorunda Fenerbahçe. Bilica'nın yanına muhakkak hamle çabukluğu yüksek, nispeten seri bir stoper şart. İsmi geçen Thiago Heleno tecrübesiz ama bu niteliklere uyuyor. İkinci yarı 70'den sona bütün takım değişmiş. Cristian, Mehmet Topuz ve Guiza gibi as takımda oynayabilecek oyuncular oynamış ama izleyemedik bu devreyi. Maçın tekrarını izledikten sonra güncelleriz yorumu. Fakat ilk yarıdaki Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın vaadlerine uyan; dinamik, fizik olarak çok diri, tempolu, iştahlı bir takımdı. Alex dahi hücum prese katıldı. Süreklilik sağlanırsa tribünü bu fiyatlara rağmen doldurur, taraftarını sevindirir, Varol'u da çakırkeyf yapar bu Fenerbahçe.

Etiketler: ,

19 Yorum:

Blogger alperensaylar dedi ki...

4-6-0, 4-2-3-1...daum eski alışkanlıklarından vazgeçmemiş. andre santos gelince 4-4-2 ye döner diye düşündüm ama zor. neyse ya mühim olan fizik kondisyon benim için. 60 da biten değil 70 den sonra coşan takım görmek istiyoruz, özetlerde gördüğüm kadarıyla bu konuda eski halimize de dönmüşüz. ayrıca viva andre santos!!!
:)

26 Temmuz 2009 00:29  
Blogger solomon dedi ki...

4 6 0 diceğimize 4-2-4-0 desek nasıl olur ? yani 4 defans, 2 defansif orta, 4 forvet/hücum 0 santrafor.

26 Temmuz 2009 00:32  
Blogger SkyCaptain dedi ki...

Maçın tamamını izleyen bir Fenerbahçeli olarak kesinlikle iki transferden de çok memnun kaldım. Cristian'ın etrafındaki oyuncuları ve Türkiye'deki oyun yapısını tanıması için biraz daha süreye ihtiyacı var ama Andre Santos arkasında da Carlos gibi bir efsane olunca coştu. Maç içerisinde sık sık bölge de değiştirip rakip savunmacıların zihinlerini allak bullak ettiler. Ne mutlu ki artık sürekli gölgesine çalım atmaya çalışan Uğur Boral'ı izlemek zorunda kalmayacağız.

Bu akşamki yardımlaşmalı ve topa sahip takıma, ligin ilerleyen haftalarında Roland Koch iksiri de eklenince Fenerbahçe'nin içeride bileği bükülmez. Deplasmanlardaki başarı durumu ise şampiyonluğu belirler. Şampiyonluk için de FB, BJK ve TS çekişir diye tahmin ediyorum...

26 Temmuz 2009 00:33  
Blogger Sakarya dedi ki...

Fener'in bu kadar gol atacağını,Bolu'nun da bu kadar yiyeceğini tahmin etmezdim

26 Temmuz 2009 00:37  
Blogger kuzen larry dedi ki...

Beni bu sene Fenerbahçeyle ilgili en çok sevindiren, umutlandıran kişi kesinlikle DAUM.

Geçen seneki bıkkın ve sıkkın Aragones'ten sonra bu sene eskisinden de genç ve enerjik gözüken Daum ilaç gibi geldi. Onun enerjisis takıma da yansıyo bence.

Dos Santos tam isabet olduğunu ilk maçında kanıtladı, Daum da maçtan sonraki basın toplantısında sol kanattaki uyumdan övgüyle söz etti zaten.

Bu sene son yılların en iyi kadrosuna sahibiz bence. Özellikle Mehmet topuz, özer, sağlam emre ve hatta deniz, selçuk hiç bir takımda olmayan kalitede bir yerli oyuncu grubu.Daum da şanslı adam gerçekten.Uğur Boral da sonradan oyuna girdiği zamanlarda daha etkili olacaktır.Bir kalemde silmemek lazım onu da.

Ben Kazım'ın belli bir yerden sonra yine cıvıtacağını düşünüyorum ama tersi olursa Daum un en büyük başarısı onu adam etmek olacak herhalde..

26 Temmuz 2009 00:45  
Blogger mrcool dedi ki...

"Brezilyalı oyuncular hep pozitiftir, avantajdır bizim için. Sonuçta 11 Brezilyalı futbolcu dünya şampiyonu olmuştu. Bana göre, ülkesine göre futbolcular fark etmez. Ben bir kan grubu tanıyorum o da sarı-lacivert"
daum un bu sözlerine imzamı atarım.

26 Temmuz 2009 00:48  
Blogger solomon dedi ki...

fenerbahçeden birşey olmaz. 11 brezilyalı şampiyon oluyor da 11 i de çok kalite adamlar hepsi avrupada oynayan genç yaşya avrupaya gelen adamlar. sizin kadro da kilerin içbiri avrupada oynamamış. daha fb taraftarı bile 2 yeni oyuncunun adını söyleyemiyor. alex ten kurtulmadıkça gene şansınız yok. alex guiza yı da yiycektir. kezman ve anelka gibi. revizyon deyip deivid carlos alex gibi adamları takımda bırakmak nedir ?

benim biliğim revizyon as takımda köklü değişiklik yapmaktır zaten oynamayan ilhanı burakı can'ı göndermekle mi revizyon oluyor.

26 Temmuz 2009 01:06  
Blogger Hüseyin A. dedi ki...

teşekkür ederiz bu güzel maç yazısı için,

Boluspor'un yeni tansferi Ömer Yalçın oynadı mı dikkatinizi çekti mi? Oynadıysa maçtaki futbolu hakkında bir kaç cümle alabilir miyim?

Teşekkür ederim

26 Temmuz 2009 01:17  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@Hüseyin

Boluspor hic giremedi oyuna. Ömer diye bir oyuncu vardı ortasaha ama intiba bırakacak kadar bir oyun yoktu sahada. İkinci devre de sanıyorum çıktı oyundan.

26 Temmuz 2009 01:20  
Blogger gwindor dedi ki...

Türkiye'de ilk ikiye gireceğimizden şüphem yok zaten. Daum bu takımın yapısını ve bu ülkenin yapısını iyi bilen bir hoca ama Avrupa'da korkularım var. En azından bir çeyrek final görmek istiyorum ama göremeyecekmişim gibi geliyor.

26 Temmuz 2009 02:08  
Blogger FASLI dedi ki...

Varyete : Şarkı, dans, hokkabazlık, temsil gibi aralarında ilişki bulunmayan farklı oyunlardan oluşan gösteri. – Salt eğlenceye yönelik gösteri. Genellikle, müzikli ve beceriye dayanan küçük gösterilerin bir araya gelmesiyle ortaya konulan eğlencelik. Daha çok gazino ve gece kulübü kültürü içindedir.

Palyatif kelimesi cümleye uymuş ancak ben ''varyete'' ye takıldım.

Ne demek istedin üstad???

26 Temmuz 2009 10:09  
Blogger HKNSRN dedi ki...

Takımda gözle görülür büyük bir değişiklik var. Böyle devam eder inşallah. Daum'un açıklamalarına bakarsak daha da iyisi olacak.
wwwhknsrn-gencfutbol.blogspot.com
Yorumlarınızla birlikte beklerim.

26 Temmuz 2009 11:00  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@FASLI

Çeşitlilik anlamında kullandım. Daha çeşitli hücum oyunu yapabilen manasında.

26 Temmuz 2009 11:08  
Blogger dodo dedi ki...

Ben de maçın tamamını izledim, santos gerçekten takımın sol kanadını çok rahatlatacak, kazımdaki gelişme de inanılmaz, ancak hala aynı disiplinsiz davranışları var. Hazırlık maçında bile rakibiyle didişmekten kendini alamadı. Roberto Carlos ise böyle oynarsa ilk 11 de yer bulmamalı kendine, o kadar çok ileri çıktı ve dönmedi ki, neredeyse takımın tek forvetiydi.

26 Temmuz 2009 14:12  
Blogger benden bu kadar dedi ki...

alex seneye turk kontenjanında oynayabilecek mi?

26 Temmuz 2009 16:38  
Blogger adminato dedi ki...

ömer yalçın oynamadı
ömer çuğ vardı orta sahada
edim de sakat olduğundan boluspor forvetsiz oynadı sayılır
diğer forvet oyuncuları daha çok ikinci forvet tipi adamlar boluspor bu yüzden etkisiz gözüktü
santrafor oynayabileek tek kişi vardı o da genç bir oyuncu ama coşkun hoca ondan bir stoper oluşturmaya çalışıyor. maçın son 10 dk sı stoper oynadı
boluspor yeni kadro sayılacağından bu kadar etkisiz gözükmesi normal kadronun yüzde sekseni geçen senden farklı ve ilk hazırlık maçları

26 Temmuz 2009 18:06  
Blogger Hüseyin A. dedi ki...

Teşekkür ediyoru Alper By, cevabınız için.

26 Temmuz 2009 23:38  
Blogger varol döken dedi ki...

hissi kalbel vukuu diyorlar alper benimkine... lan hakkında hiç bilmeden futbol yorumluyorum, tutturuyorum da, telegol beni neden görmüyor:)

çakırkeyfliğin tek başına bir anlamı yok, çakır ile keyf karşı karşıya oturacak... bekliyoruz der saadet'e...

27 Temmuz 2009 17:57  
Blogger Unknown dedi ki...

30 Temmuz Perşembe FENERBAHÇE - HONVED maçı saat 21:45'de başlayacak.

27 Temmuz 2009 19:01  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa