13 Ağustos 2009 Perşembe

Manuel Neuer



Manuel Neuer Almanların Kahn bıraktıktan sonra Rene Adler ile birlikte en iyi iki kalecisinden biri. İsmi Bayern ile anılıyordu. Hatta geçen hafta başında, Ruhr yerine Münih'te bir bira bahçesinde görülmesi, yan masalardan birinde de Uli Hoeness'in olması dedikoduları iyice alevlendirmişti. Şimdi ki dedikodu ise İngiltere'den. Manchester United ile geçiyor ismi. Şehrin publarında takılırken görülmedi Neuer ama Magath dedikoduyu "duydum" diyerek doğruladı, "resmi teklif yok" diyerek ise yorumlamadı. Alex Ferguson transferi kapattım demişti ama kalede beklenmedik bir sıkıntısı var. Van Der Sar sakat ve Ekim ayına kadar yok. Ben Foster ve Tomasz Kuszczak sezon öncesinde oynanan maçlarda hiç güven vermediler. Van Der Sar'ın da yaşı 40'a dayandı, iyi bir halefe ihtiyacı var. 23 yaşında, lider karakterli ve üst düzey bir kaleci olan Neuer başarılı bir seçim. Schalke sezon başında Bayern'e 18 milyon € fiyat çekmişti. Ferguson için çıtır çerez bu para.

Etiketler:

7 Yorum:

Blogger Adem dedi ki...

Bu adamın, yanılmıyorsam bir Porto maçıydı, yaptığı bir kurtarışı unutamıyorum. Vakti zamanında borges'e Neuer mi Adler mi tarzında bir soru sormuştum, Neuer'in istikrarsızlığından dem vurmuştu. Yapabileceklerinin sınırı yok. Tabii kendini gereksiz yere sınırlamadığı müddetçe...

13 Ağustos 2009 13:23  
Blogger SkyCaptain dedi ki...

Konuyla direkt alakası yok belki ama buradan Everton idarecilerine saygılarımı sunuyorum. Geçen sezon başında SI Games ile sözleşme yaptıkları ve Football Manager serisinin tüm veritabanına erişim hakkı aldıkları söylenmişti. Böylece ellerinde muazzam bir oyuncu portföyü olacak ki %80 oranında da başarılı gözlemlerden oluşturulmuş bir portföy bu. 2000 yılından beri oynadığım oyunda Kallströmler, Ronaldinholar, Freyler daha olmadan oyunda geleceğin yıldızlarıydılar.

Neuer, Adler, Asenjo gibi gelecek vaadeden kalecileri de kulüplerinde tutamıyorsunuz. 2-3 sene içinde biri Milan'a (onlara da acil kaleci lazım Kalac kalasıyla olmaz o iş...) biri Manchester'a bir diğeri de Arsenal'de olabiliyor...

13 Ağustos 2009 13:32  
Blogger CaRtMaNtR dedi ki...

Baeyern'de olabilirde Manu'da Fergie kalede daha tecrübeli birini düşünebilir gibime geliyor. İlla bir Alman olacaksa mesela Enke daha bir olası seçim olur sanki.

13 Ağustos 2009 13:47  
Blogger aşkın dedi ki...

Cezasahası, hangi biri? 1:01 ?

http://www.youtube.com/watch?v=4Rq5FukIuyg

13 Ağustos 2009 14:50  
Blogger pink dedi ki...

Neuer'in ciddi anlamda bi konsantrasyon sorunu var ve zaman zaman rüştü gibi anlamsız çıkışları olabiliyor.Bunları düzeltmediği sürece Bayern'e ya da başka bi klübe transferi zor gibi.Ama Kahn'da bi çok anlamsız çıkış yapan ve basit goller yiyen bi kaleciydi.En fazla kapağı bayern'e atacak gibi.

13 Ağustos 2009 18:26  
Anonymous Adsız dedi ki...

18 milyon euro teklif edildiğinde bence ardına bakmadan bırakılması gereken bi kaleci.kötü kalcei değil,ama 18 m.euroluk de değil.nabıyor ki,aynı zamanda orta sahada oyun mu kuruyor:)Bizden de en azından 10 m.euroluk bir kaleci çıkacak mı bir gün bakalım!

13 Ağustos 2009 22:13  
Blogger cheese dedi ki...

atiyormus gibi görünmek istemem, ama vakti zamaninda almanya'da genc takimlarda gayet iyi bir seviyede kalecilik yapan biri olarak teyid edebilirim ki, bazen neuer'in porto macinda gösterdigi performansi her kaleci hayatinda en azindan bir kez göstermistir. el attigin her sey dogrudur. ancak böyle üst seviye maclara bakarak genel manzaraya bakarsak, gelecek icin ben adler'i neuer'den bir adim daha ileride görüyorum.

kahn'a göre su an en iyi alman kaleci bremen'li wiese.

en tecrübeli, ve formda, ama en az lobisi olan ise enke.

neuer ise en güclü lobiye sahip kaleci gibi duruyor su an.

ancak yarin bayern ya da manU neuer'i alir, öbür gün barcelona ise adler'i alir. iste böyle bir güce sahiptir almanya kalecilerde...

14 Ağustos 2009 05:10  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa