31 Mayıs 2009 Pazar

Orlando Magic Finalde



Serinin aksine bu sefer işi sıkı tuttular, maceraya girmediler. Maça hızlı başladılar ve öyle de devam ettiler. Şovalyeleri "güle güle" nidalarıyla evlerine gönderdiler. Cleveland'ın bu sene böyle ezildiği, Lebron'un hiçbirşey oynayamadığı ve Dwight Howard'ın herşeyi yaptığı maç pek nadirdir sanırım. Bir kez bile öne geçemedi Cleveland, bir kez bile.

Bunun en büyük sebebi Cleveland'ın bir savunma takımı olmasına rağmen rakibini hücum ederek yenmek isteyişiydi. O yüzden de serinin geneline bakıldığında şu maç için alışılmadık Cleveland rakamları var. Mesela 15 hızlı hücum sayısı, mesela 40 boyalı alan sayısı. İki sayı ve üç sayı yüzdesinde de Orlando'dan az farkla da olsa iyilerdi ama 103 - 90 biten maçta Orlando'yu durduramadıkları gibi iki detayda da ezildiler. Serbest atışlar ve ribaundlar. Cleveland 22'de 11 faul atarken Dwight Howard tek başına 12/16 faul atma başarısı gösterdi ve oyunda tam anlamıyla hakimiyet kurdu. Shaq fiziği ve Tim Duncan fundamentalinden imal edilmiş bir mutant gibiydi. Hücumda ve savunma da yapılabilecek ne varsa yaptı sayılır. Bir tek üç sayı isabeti bulamamıştı, onu da maç sonunda denemekten geri kalmadı.

Cleveland için bu seriyi kaybetmek Lebron'u kaybetmek anlamına da gelebilir ve free agent konumuna düşen Joe Smith & Szczerbiak ile de yolları ayırıp, salary capi boşaltıp yepyeni bir yola sapabilirler. Tabi takas için uygun takımların hangileri olduğunu bilemiyorum, uzmanlarına bırakmak lazım ama gönlümden Knicks geçer.

Magic'in ise finalde Lakers karşısında işi bu kadar kolay olmayacaktır. Orlando'nun final tecrübesi olan oyuncusu yok bildiğim kadarıyla (edit). Playoff maçları normal sezondan ne kadar farklıysa, final serileri de playoff serilerinden o derece farklıdır. Üstelik Orlando dış adamları karşılarında Cleveland kadar kısa oyuncular bulmayacaklar bu kez. Ariza, Odom, Walton ve hatta Morrison ile Orlando'nun dış atışlarını bozabilirler.

Yine de şu formuyla ve moraliyle, saha avantajını ellerinde bulundurmamalarına rağmen favorim Orlando Magic. 4-2 diyorum. En büyük teknik dayanağım ise Dwight Howard'ın Pau Gasol'un sertlik karşısında yılan yapısıyla seriyi domine etme ihtimali. Bynum da gitsin kumda oynasın...

Etiketler: ,

5 Yorum:

Blogger xanetia dedi ki...

hidayet'in de final tecrubesi yok sanirim.

31 Mayıs 2009 17:16  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Doğru söylüyorsun artemis; ben sanki SA Spurs ile final oynamıştı gibi hatırlıyordum ama oynamamış.

Düzeltme için teşekkürler.

31 Mayıs 2009 18:12  
Blogger aea dedi ki...

"Shaq fiziği ve Tim Duncan fundamentalinden imal edilmiş bir mutant gibiydi."

Harika bir tasvir :D

31 Mayıs 2009 19:18  
Blogger alperensaylar dedi ki...

final four tecrübesi var ama:)

31 Mayıs 2009 19:26  
Blogger Sheed dedi ki...

gasol'ün geçen sezon boston serisinde sertlikten yıldığı doğrudur, ama bi şans daha vermek gerekir.. zira bu sezonki 'play-off'larda bunu aşmış gözüktü.. orlando'nun gasol ile eşleşebilecek oyuncularına bakıyorum da hiçbiri denver'ın pota altı rotasyonundakiler kadar sert değil.. gasol'ün, aksine seriyi ve şampiyonluğu kazandıracak isim olacağını zannediyorum..

morrison da muhtemelen takım elbisesini çıkaramaz..

dwight'a ikili sıkıştırma getirme-getirmeme tercihi kritik, bynum'ın en azından denver serisindeki oyununu bi standarda bağlaması şart.. ha olmazsa da 7 maçta da olsa favorim lakers..

1 Haziran 2009 03:59  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa