18 Haziran 2009 Perşembe

Rekabetin Bedeli



Futbolda rakibin kadar büyüksün. Sahip oldukların ve olamadıkların, transfer ettiklerin ve edemediklerin... Değeri büyük hepsinin ama rakibinde olup olmadığı, rakibinden alıp almadığın onları daha da değerli kılıyor. Figo kadar ses getirmedi Ronaldo transferi rekor kırılmış olmasına rağmen. Rijkaard'dan daha fazla konuşuldu Topuz transferi. Doğru ya da yanlış. Milan 87'de Gullit ve Van Basten'i transfer edip şampiyon olduğunda, ertesi sene Inter Brehme ve Mattheus'u getirmişti. Galatasaray Adrian Ilie'yi aldı, Fenerbahçe kardeşi Sabin'i. Brehme ve Mattheus tuttu ama Sabin tutmadı. Rekabetin getirdiği hamleler hepsi. Tutup tutmayacağı çok da önemli değil, rakibinizin elini görmeniz önemli rekabette. Bedelini ödemeye hazırsanız elbette.

Real Madrid'in Iker Casillas hamlesini Victor Valdes ile gördü Barcelona. Sürekli denedik Zubi'den başka kaleci bulamadık deyip altyapıdan gelen evlatlarına verdiler eldivenleri. 7 senedir de uğraşıyorlar ama Valdes yanına dahi yaklaşamadı Casillas'ın kalitesine. Victor Valdes'in evindeki vitrininde 3 La Liga, 1 Kral Kupası, 2 İspanya Süper Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu madalyası var. İspanya'da sezon boyunca en az gol yiyen kaleciye verilen Zamora ödülünden de koydu 2 tane aynı vitrine ama takımının hala en zayıf halkası. Kontratı önümüzdeki sezon sonunda bitiyor. Barcelona kontratını uzatmak ve iyileştirmek istiyor Valdes'in. 2014'e kadar senelik 6 milyon € verelim dediler ama kabul görmedi. 2016'ya kadar senelik 7 milyon € teklif ettiler, ona da yanaşmadı Valdes. Rekabet kozunu kullanıp Casillas'ın aldığını isterim diyor yani 9 milyon €. Laporta son bir kez daha görüşecek Valdes ile, olmadı yol verileceğe benzer. Milan ve Manchester United'ın talip olduğu haberleri var. Eğer Valdes'in şartlarını kabul edip yeniden anlaşırlarsa Casillas elini görmenin bedeli Rüştü + fazladan milyonlarca € Barcelona için. Real Madrid ile rekabet etmek ise paha biçilemez.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger aşkın dedi ki...

Rakamlar bana abartılı ve spekülasyon geldi.6 bile fazlayken 7'yi kabul etmemesi.Hayır; değil Laporta, dünyanın en kibar adamı olsa bırakın 6-7'yi 5 milyonu kabul etmese tekme tokat girişir be!
Bu rakamlara bakılırsa Valdes Aziz Jordi'nin soyundan falan geliyor herhalde.Kutsal kişi, milli sembol.
Kısacası bu rakamların önerildiğine inanmıyorum.

18 Haziran 2009 22:35  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa