9 Ekim 2009 Cuma

İtalyan İşi



Milli takım çalıştırmak ile kulüp takımı çalıştırmanın arasında temel bir fark var. Birinde pasif diğerine aktifsiniz. Kulüp takımlarında herşey sizin elinizde. Taktik olarak vasat bile olsanız futbol tevellütünüzün yanına organizasyon, planlama ve insan ilişkileri ekleyebilmişseniz şansınız var demektir ama sürekli stres ve baskı altındasınız. Milli takım çalıştırırken ise başarı için gereken süreci aktif olarak hazırlayıp yönetemiyorsunuz. Kısıtlı bir havuzdan, oyuncularınız durumunun belirsiz olduğu bir dönemde futbol görüşünüze en uygun ve formda olanları alıp, işletmek ve sonuç almak durumundasınız. Taktik manevra hazırlayacak zaman epey az. Dolayısıyla maçı yönetmek ve tecrübe daha öne çıkıyor. Stres 90 dakikayla sınırlı. Bu yüzden kulüp takımı çalıştırıcılara direktör denirken milli takım çalıştırıcılarına seçici deniyor. Hatta takım yerine de seçilmişler ( seleccion, seleçao ) tabiri uygun görülüyor.
Trapattoni seçicilerden. İrlanda'nın Dünya Kupası elemelerinde önünde çok önemli 2 maç var. İtalya ve Karadağ ile oynayacaklar. Damien Duff, Caleb Folan, Darren Gibson ve Steven Reid sakatlık sebebiyle kadroda yoklar. Seçilmemeleri normal ama bu eksiklere rağmen Andy Reid ve Stephen Ireland'ın kadroya seçilmemiş olmaları anormal. Biri Sunderland'ın diğeri de M.City'nin bu sene ki formlarında önemli pay sahibi. Hadi Stephen Ireland'ın daha önce özel hayatı için milli takımı ekmişliği var. Kız arkadaşını daha önemli görmüştü İrlanda'dan. Peki ya Andy Reid ? Trapattoni'nin Kaladze gibi saha içine doğrudan etkisi yok, seçtikleriyle İtalya'nın Güney Afrika'ya gitmesi için gereken 1 puanı garantiye alıyor sanırım.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Fatih dedi ki...

stephen ireland'i henuz ikna edemediler. fai tarafindan affedildi, irlandalilar tarafindan da affedildi, macin devre arasinda gidip ben oynamak istiyorum dese ireland, trapattoni direk kadroya alir. cagiriyor yani trapattoni, hatta birkac defa da yuzyuze gorustuler. ancak kendisi istemiyor. mental sorunlari var elemanin, saclariyla dalga geciyorlarmis milli takim idmanlarinda zamaninda, o yuzden falan demisti bir aralar.

kanatlari da var adamin aslinda, ucurur irlanda'yi ama hasta iste.

http://sportingsmilesblog.files.wordpress.com/2009/08/donemikeegertonempics-2560.jpg

9 Ekim 2009 11:37  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa