13 Ağustos 2009 Perşembe

Runje ve Kezman



Bir zamanlar Yugoslav cennetiydi Türkiye toprakları. 3 yabancı vardı ve neredeyse her kulüp bu hakkını Yugoslavlardan kullanırdı. Yugoslavların Avrupa'da pek de söz sahibi olmadığı zamanlardı. Onlar top oynamayı öğrendiler, biz transfer etmeyi unuttuk. Yeni dönemde dağılan Yugoslavya topraklarındaki ülkelerden çıkan Balkan kökenli oyuncuların meskeni artık 5 büyük lig. Bilhassa da Bundesliga ve Serie A. Bunun üzerine ayrıca bir yazı gelecek. Bu postun konusu Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın uzun zaman sonra yüzünü Balkanlara dönüp karavana attıkları Kezman ve Vedran Runje. Fotoğrafı gören işler yolunda sanır ama değil. Runje'nin takımı Lens geçen sezon küme düşmüştü. Bu sene Ligue 1'e geri döndüler ama açılış maçında 4 gol yediler son şampiyon Bordeaux'dan. Runje, bir süredir Pletikosa'nın sakatlığı ve form tutmamış olması sebebiyle milli takımda 1. kaleciydi. Bu maçtan sonra Belarus maçı için milli takım kampına gitti, ama Bilic yanında oturttu Runje'yi. Kezman'ın PSG macerası geçen sene de parlak sayılmazdı ama iyi kötü forma şansı buluyordu. Bu sene Le Guen'in de gidişiyle ipi kesilmişe benziyor. Montpellier maçında 92. dakikada Sessegnon'un yerine oyuna girdi. Malaga'ya transferi gündemde.

Etiketler:

4 Yorum:

Blogger SkyCaptain dedi ki...

Mate gibi savaşan oyuncuları severim. Fenerbahçe'deyken de son günlerine kadar hep destekledim ama maalesef olmayınca olmuyor. PSG'ye satabildiğimiz için şanslıyız. Bence Kezman artık macera aramayı bırakıp doğduğu topraklara Zemun'a ve Partizan'a geri dönsün, başka bir yerde tutunamayacak gibi...

13 Ağustos 2009 21:47  
Blogger kuzen larry dedi ki...

Runje gerçek değerini bulmamış çok iyi bir kaleci bence. Beşiktaş'ta oynadığı sezonun ikinci yarısı gösterdiği performans son yıllarda gördüğüm en etkileyici kaleci performansıydı.

13 Ağustos 2009 23:12  
Anonymous Adsız dedi ki...

kezman olabilir de,runje akıllarda kalanın aksine karavana olmamıştı bjkde.sezon başlangıcı sonrası gösterdiği performans, efsane mrmiçe yakındı hatta.

14 Ağustos 2009 00:50  
Blogger Ortega dedi ki...

Savaşçı yapısında dolayı Kezman'ı sevmiştim ben de. Hala da severim. Hatta geri gelse, hayır bile demem. O derece manyak bir düşünceye sahibim yani.

14 Ağustos 2009 15:37  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa