10 Ağustos 2010 Salı

Yahoo Premier League Fantasy


Group ID: 2632
Şifre: 1212
Katılım sınırsız.

Premier Lig önümüzdeki haftasonu başlıyor. Arkadaş arasında 2 senedir oynadığımız bu güzel oyunu sizlerle de paylaşayım istedim. Yahoo'nun başta UEFA ve FA'ın futbol fantezi oyunları olmak üzere diğerlerinden ayrılan niteliği puanlama sistemi. Diğer oyunlar gol ve kartlar dışında oyunun geri kalanını görmezden gelirken, Yahoo'nun oyununda kaleyi bulan şut, başarılı bir orta ya da kapılan top gibi puan kazanabileceğiniz birçok parametre var. Gol atmamış bir forvet veya açık oyuncusu eğer oyunda yeterince aktifse size güzel puanlar kazandırabiliyor. Aynı şekilde yapılan her faul, kaçan penaltı, alınan kartlar da hanenize eksi olarak işleniyor.

Oyundaki diğer bir güzellik gerçekten fantezi yapabilmeniz. Diğer oyunlar size bir takımdan en fazla şu kadar oyuncu alabilirsin diye bir dayatmayla gelirken, Yahoo'da istediğiniz takımdan istediğiniz kadar oyuncu seçebiliyorsunuz. Haftalık transfer sınırı da yok oyunda. İşler kötü gittiyse neşteri elinize alıp dilediğiniz kadar topçuya vurabiliyorsunuz.

İşe ilk olarak oyunun kurallarını okuyarak başlayın, aşağıdaki tüyoları da unutmayın.

* Banko oynayacağından emin olmadığınız oyuncuyu kadronuza almayın. Çünkü sadece 11 kişi seçebiliyorsunuz. Yedek kulübesi yok.

* Takımların muhtemel 11'lerini ve sakatların durumunu gözetmek için kadronuzu Cuma akşam ya da cumartesi sabahı kurmanızda fayda var.

* Başarılı olmak için temel kıstas oyuncuya verdiğiniz parayla aldığınız puanın birbirine yakın olması. 100 milyon sterlinlik bütçeyle haftada 100 - 110 puan alarak genel listede tepeye oynayabilirsiniz. Geçen senenin şampiyonunun hafta ortalaması 112,4.

* Kaleciyi maçını kazanması en muhtemel takımlardan seçmekte fayda var. Yedikleri gollerden bağımsız kaybeden takımın kalecisi -2 puan yazarken, kazanan takımın kalecisi hiç kurtarış yapmasa bile + 4 yazıyor.

* Savunma oyuncularına minimum parayı verin. Kalecilerden farklı olarak takımların yediği gol için onların hanesine - puan işlenmiyor.

* Önliberolardan uzak durun. Gol veya şut atma ihtimalleri çok az ve faul yapıp kart görerek - yazmaları çok olası. Mascherano'nun geçen sene maç başına puan ortalaması 3,85.

* Hamallık yapan santrforlardan uzak durun. Bencil, sürekli kaleye şut atan santrforlardan daha fazla puan alırsınız.

* Yüksek puan alan oyuncunun değerinde hemen ve ani artış olur. Oyuncuları aldığınız fiyattan satıyorsunuz, ama alırken artış gösteren fiyattan alıyorsunuz. Underrated ve overrated ayrımını iyi yapmak ve doğru seçimde bulunmak için alışveriş esnasında oyuncunun son haftaki formuna değil birkaç haftalık formuna bakmakta fayda var.

* Çift fikstür haftalarında takımı kötü bile olsa daha fazla maç oynayacak oyuncuları tercih edin. Çok maç çok puan.

Bol Şanslar...

Etiketler:

Ocakbaşı Ustası Deco


Beyoğlu'na getirip, Zübeyir'de ocakbaşına koysan kimse farketmez. Brezilya yarıyor adamlara.

Etiketler: ,