8 Ağustos 2008 Cuma

Jens Lehmann



Futbolda bazı oyuncuların kaderidir. Ne kadar iyi olursanız olun, ne yaparsanız yapın olması gereken farkedilemezsiniz. Siz 3 gol atsanız/kurtarsanız/asist yapsanız da takım arkadaşınızın 1 golü/kurtarışı/asisti daha çok konuşulur, daha fazla hayranlık uyandırır. Lehmann da onlardan biriydi. Hep birşey eksikti onda. Belki önünde Oliver Kahn vardı, şanssızdı ama gene de Almanya ve İngiltere'de ulusal ve uluslararası şampiyonluklar yaşayan, kupalar kazanan, rekorlar kıran bir kaleci için fazlasıyla sıradan kaldı. Bu sıradanlıkta muhakkak Almanya'nın düşüşte olduğu, finalleri kazanamadığı dönemde top oynamasının da etkisi var ama yine de daha fazlası olabilirdi. 19 senelik üst düzey kariyeri olan bir ismin en çok konuşulduğu an Barcelona ile oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde gördüğü kırmızı kart olmamalı en azından. Zamorano'nun penaltısını kurtarıp Schalke'ye UEFA Kupası armağan ettiğinde dahi milli olamaması, 29 yaşında ancak Almanya formasını giyebilmesi, en büyük iki uluslararası turnuvada ancak 37 ve 39 yaşında boy gösterebilmesi vs... Sonunda emekliliğini açıklamış. Stuttgart ile izleyebileceğiz ancak. Umarım şampiyonluk yaşar da son nefeste bir rekorla veda eder.

Etiketler:

M.City Kimin Olacak ?



Endüstriyellik, sermayedarların eline düşülmesinden ya da ne bileyim nasıl kazanıldığı belli olmayan paraların akışından ötürü futbolun geleceği için pek iyi yorumlanmıyor taraftarlar ya da bu blogları okuyanlar tarafından. Fakat ilginçtir Thaksin Shinawatra pek çok yabancı kulüp sahibine nasip olmayacak bir şekilde City taraftarlarının sevdiği bir adam. Sevimli, mini mini bir adam olsa da esas sebep kulübü ezeli rakip United ile rekabet edebilir hale getirmesi. Corluka, Elano, Jo, Petrov, Bianchi, Bojinov, Castillo gibi transfer piyasasının iyi oyuncularını alabilmeye başladı Shinawatra sayesinde City. Hayat sadece United için değil City için de güzel olmaya başlamıştı. En azından umut dolu fakat bir tehlike var. Memleketi Tayland'da yolsuzluk ile suçlanıyor Shinawatra. Daha önce de eşi milyonlarca dolarlık bir vergi kaçırma davasında suçlu bulunmuştu, kendisine de "suçlu" damgası vurulursa ceza olarak 1,2 milyar € tutarındaki varlıklarının dondurulması söz konusu. Bu adamların muhakkak bir toprak ya da kasa altı gömüleri vardır ama bu kadarı onlar için bile fazla sanki. Görünen o ki City satılacak, yalanlansa bile. Alıcıları da Orta Doğu ve Hindistan zenginleri. Bakalım hayat Manchester da yine güzel olacak mı ?

Etiketler:

6 Ağustos 2008 Çarşamba

Ciğer



Xabi Alonso için uzun süredir uğraşıyordu Fenerbahçe. Oldukça da aşama kaydetmişti, sevgilisi Faruk Ilgaz tesislerine kadar girmişti ama olmadı transfer. Fenerbahçe yiğitliğe bok sürdürmeyecek ya "ilgilenmedik" dedi Xabi Alonso için. Xabi ciğer, Fenerbahçe kedi oldu. Roberto Carlos için de aynı şey olmuştu. Tümer ve basketbolcu Serhat Çetin için de. Alıştık Fenerbahçe'de bir bölümün koşarak bir bölümün yürüyerek kurumsallaşmasına. Allah vere de Deniz'i 600 metrelik koşunun son 100 metresinde koşa koşa geçen Aragones, sene sonunda yürüye yürüye şampiyon olamadığı için yollanmasa.

Etiketler: ,

5 Ağustos 2008 Salı

Kaldı İki



2000 yılından sonra UEFA katsayısı 50 veya üzerinde olup da Şampiyonlar Ligi kurasına 4. torbadan giren bir takım yok. Fenerbahçe'nin kısmetsizliği midir nedir, kulüp tarihinin en başarılı Avrupa sezonunun ardından böyle bir istisna ile karşı karşıya. 3. torba olabilmesi için o torbada yer alacak olup da ön eleme oynayacak 3 takımın elenmesi lazım. Biri bugün gitti. Geçen sene Lyon'a deplasmanda 3 atarak süper başlangıç yapıp sonunu getiremeyen Rangers Litvanya temsilcisi Kaunas'a 2-1 yenilerek elendi. Fenerbahçe'nin kahramanı resimdeki Linas Pilibitis oldu 87. dakika attığı golle. Geçen sene Hearts'da kiralık oynamıştı bu oyuncu ve maç öncesinde "İskoçlar beni izleyemediler, bu maçta onlara bütün meziyetlerimi göstereceğim" demişti ve gösterdi de. Böylece kaldı iki. Kalan ikiden birisinin de Galatasaray'ın rakibi olan Steaua Bükreş olması hayli yüksek. Bu seneki yatırımın karşılığı için çok çabalayacaktır Cimbom. Son aday kim peki. Schalke 04. Aragones'in en büyük gözağrısı bir kıyak geçmeli artık.

Etiketler: ,

Jean Makoun ve Lyon



Claude Puel hakkında yazmıştık evvelden. Geleceğini de sorgulamıştık ama geleceğinden sual olunmadı ve Lille ile geçirdiği en kötü sezonda Aulas onu Lyon'un başına getirdi. Belki başarılı olsaydı getiremeyecekti, kısmet. Neyse... Her hocanın eski takımlarından yenilerine götürdüğü oyuncuları vardır. Benitez Sissokko'yu götürüyordu misal her gittiği kulübe. Puel'in adamı da Jean II Makoun olacağa benzer. 25 yaşındaki ortasaha oyuncusunu 6 sene banko oynatmıştı Lille'de. Lyon'un başına geçince de 14 milyon € karşılığında transfer ediverdi. Bonuslarla filan 18 milypn olabilir bu para. Fransa'nın bu seneki en pahalı transferi oluyor o bakımdan. Finansmanını da 4 yaş daha genç ve zor bulunan bir sol ayak tekniğine sahip, ileride daha fazla para edecek Ben Arfa'yı satarak sağladılar. 4 senede 4 teknik direktör değiştirerek savruklaşmaya başlayan Aulas için başka bir tehlike bu. 8 yapamayacak gibime geliyor bu sene Lyon. Yapamasınlar da zaten. Bıktık artık...

Etiketler:

4 Ağustos 2008 Pazartesi

Vagner Love



Flamengo önce Renato Augusto'yu Leverkusen'e, sonra da Souza'yı Panathinaikos'a kaptırdı. Tardelli de sağ kolundan ciddi sakat. İleri uç Eder, Messi'nin kuzeni Maxi, Obina ve ikinci lig takımı Avai'den alınan Vandinha'ya kalmış durumda. Vandinha başta potansiyeli hayli yüksek bir forvet hattı ama Brezilya'da şampiyon olmak için epey çaylaklar. Oraya Vagner Love ile güçlendirmek istiyorlar. Geçen seneden sorunluydu zaten CSKA'lı. Başkan Evgeny Giner'den 1 sene müsade istemiş. Maracana'yı fena heyecan basmış durumda.

Etiketler: ,

David Beckham@Men's Health






Etiketler:

Hollandalı Real



Hollandalılar İtalyadaki durakları Milan, İspanyadaki durakları ise Barcelona olurdu ekseriyetle. İtalya'dan yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı Hollandalılar. İngiltere daha tercih edilir oldu. Bunda ekonomik nedenler büyük. Yıllarca Cruyff sayesinde neredeyse tüm kalburüstü Hollandalıları toplayan Barca ise bu oyuncuları Real'e kaptırmaya başladı. Mevcut kadrosunda RVN, Robben, Sneijder, Drenthe'yi bulunduran Real Madrid'e 5. olarak Rafael Van Der Vaart katıldı. Emirates Cup 2008'de Hamburg için oynamamasından belli olmuştu aslında. Verilen para 15 milyon €. Sneijder'in sakatlığından ötürü 3 ay olmayacağını da düşünürsek Schuster epey rahatlamıştır bu transferden ötürü.

Etiketler:

Diogo Luis Santo



Diogo Luis Santo şu an Brezilyadaki en gözde santrforlardan. 21 yaşında ve bir santrforun yapması gereken herşeyi vasatın üzerinde yapabiliyor. İlla birine benzetilecekse ben en çok Rudi Voller'e benzetirim. Çıktığı 30 civarı maçta 22 golü var Diogo'nun. İsmi açıklanmayan bir İtalyan kulübüyle birlikte Arsenal'in oyuncuya almak için resmi teklif sunduğunu daha önce açıklamıştı Portuguese. Wenger zaten 2 senedir uğraşıyor. Fakat Portuguesa daha iyi para yapmak amacıyla Beijing 2008'den sonra satmayı istiyordu oyuncuyu. Derken Dunga ters köşeye yatırdı Portuguesa Başkanı Manual De Lupa'yı. Pato ile birlikte santrfor oynaması beklenen Diogo'yu almadı kadroya. Oyuncunun da kafası karışık geleceğinden ötürü ve 4-0 yenildikleri son Goias maçından sonra otelden yönetici filan dinlemeden ayrılmış. Başkanla da kendisini satmadığı için atışmış hafiften. Maçın da özetlerine baktım hiçbirşey oynamamış zaten. Görünen o ki Diogo Avrupa ligleri başlamadan satılacak. Alman Bild gazetesinde Uwe Piehl'in yaptığı Werder Bremen haberi de çok geçmeden yalanlandı bizzat oyuncu tarafından. Şimdilik en yakın aday Olimpiakos olarak gözüküyor Diogo için. Hatta Yunanlılar forumlarında sirtakiye başlamışlar bile. Belluschi, Dudu ve Brandao ile birlikte izlenesi gerçekten.

Etiketler: , ,

Erken Açılış



Geçen sene İtalya'daki futbol şiddeti sezonu Matteo Bagnaresi'nin ölümüyle kapanmıştı. Henüz ligler açılmadı ama şiddet sezonu açıldı İtalya'da. Cosenza taraftarları Sienalılara okkalı bir dayak atmış. Kemer ve taş kullanılmış ekseriyetle. Sadece yaralanma var, en ağır yaralanma da yarık bir kafa ve kırık bir burun. Bütün bunlar bir hazırlık maçının başlama vuruşundan önce cereyan ediyor. Cosenza Serie D, Siena ise Serie A takımı; şiddet olaylarında isimleri önde de değil. Peki neden bu dayak ? 2002 - 2003 sezonuna gitmek lazım. O zaman iki takım da Serie B'de mücadele ediyorlar. Sienalılar 1-0 kazandıkları maçta Cosenzalıların pankartını aşırıyorlar. Pankart demek namus demek. Bu da namus dayağı...

Etiketler:

3 Ağustos 2008 Pazar

Bu Hesap Kapanmaz









2003 - 2004 sezonu. Arsenal'in rekor kırarak hiç mağlup olmadan şampiyon olduğu sezon. United ile oynuyorlar. Maçın hakemi sezon öncesi FA Community Shield maçında Jeffers'ı 12 dakikada oyundan atarak Arsenal'i doğrayan ve kupanın United'a gitmesine pay sahibi olan Steve Bennett. Atmosfer bu maçtaki gibi gergin. Maç golsüz gidiyor ama sonlara doğru Ruud Van Nistelrooy Vieira'yı yerde yuvarlayıp şöyle güzelce tekmeler. Vieira cevap verir. Atılan ikinci sarıdan Vieira olur. Bu yetmezmiş gibi 90+2 de tırışkadan bir penaltı çalar Bennett Arsenal aleyhine. Ruud Van Nistelrooy tıpkı FA Community Shield maçında olduğu gibi temdit penaltısını kaçırır. Penaltının kahramanı Martin Keown başta Arsenalliler Van Nistelrooy'un etrafını sararlar. Sezercik'in piç olduğundan ötürü mahalledeki çocuklar tarafından itilip kakılmasından daha acıklı bir sahne çıkar ortaya. O tarihten beri Gunners top yekün gıcıktır Ruud Van Nistelrooy'a. Bu akşam Emirates Cup 2008 turnuvası kapsamında Real Madrid ile oynadıkları maçta, Ruud Van Nistelrooy'un ayağına gelen her topta ıslıklamaları bu yüzden. Hala hırsları alamamışlar, bu hesap kapanmayacağa benzer...

Etiketler:

İnadı Bırak Sir



Real Madrid yöneticilerinin içeriden yürüttüğü çabalara Marca gazetesi dışarıdan aylardır sürdürdüğü türlü kampanyalarla destek veriyor. Ailesinden tutun da Scolari'ye kadar birçok isim üzerinden "Real Madrid'e git" çağrısı verdiler. Bu kez Old Trafford'a gidip taraftarla konuşmuşlar. Gidecekse gitsin artık demiş çoğu. Taraftar da ayarı almış yani. Bir Alex Ferguson kaldı artık ikna edilecek.

Etiketler:

Nihayet Patladı



Fenerbahçeliler 2 sene, Fransızlar ve Avrupa yıllarca bekledi onun patlamasını. Hayatta en nefret ettiğim şey olmasına rağmen, ara ara biz de bekledik patlasın diye. Bize değil Chelsea'ye nasip oldu. Nihayet patladı. Geçen sene Moskova'da üzen Anelka bu kez sevindirdi Abramovich'i. Railways Cup 3.lük maçında Milan'a 4 gol attı. Kariyerinde vaki değildir sanırım. Hoş Milan çoluk çocuktan oluşuyordu. Antonini, Paloschi, Digao gibi oyuncuları oynattı Ancelotti. Kaka, Nesta, Seedorf, Pato, Emerson, Ronaldinho oynamadı. Kalede de nasıl kaleci yapıldığını anlamadığım Kalac olunca 5-0 mağlubiyet iyi bile denebilir. Milan'a muhakkak santrfor, kaleci ve iyi bir stoper lazım. Kalac, Abbiati, Borriello, Simic ile yürümez bu iş. Hazırlık maçı da olsa böyle skorlar teknik adamın suyunu hafif ateşte ısıtmaya başlar, Ancelotti ateşe verileli epey oldu gerçi.

Etiketler:

Beijing 2008

Etiketler:

Görev Ligue 1



Savunma görevlerini eksiksiz yapması bir yana topla olan yumuşaklığı, isabetli pasları, ileri çıkıp gol araması, futboluna kattığı zeka, bileklerinin hafif üzerindeki tozlukları ve hermaç öncesi Barthez'in kelini öpmesiyle son 15 yılın unutulmaz futbolcularından oldu. 98'deki turnuvada Paraguay'a attığı altın golle tarihe geçti. Modern futbolda Koeman ile birlikte Beckenbauer esintileri sundular. Oyunculuk kariyerindeki müthiş finişe rağmen Blanc ilk lig şampiyonluğunu 30 yaşında tadabilmişti. Teknik direktör olarak o kadar beklemeyecek sanki. Tıpkı Ligue 1'de olduğu gibi Fransa Süper Kupası'nda da 7 senedir rakiplerini süpüren Lyon'u bu kez penaltılarla devirdi Blanc'ın yönettiği Bordeaux. Blanc'a teknik direktörlükteki ilk madalyasını aldırmakla kalmadılar 22 sene sonra bu kupa sevincini taraftarlarına yaşattılar. Artık görev geçen sene çok yaklaştıkları Ligue 1 şampiyonluğu. Blanc nezaketi elden bırakmıyor ama güvenini de gösteriyor.

"Mais Lyon reste le favori à sa succession, et j'espère qu'il y aura non pas une, mais trois, quatre ou cinq équipes qui rivaliseront avec Lyon, et que Bordeaux en sera"

Etiketler: