1 Mart 2008 Cumartesi

BursAnkara



1993'ten beri dost olduklarını deklare ediyorlar ama son birkaç senedir ses getirdi bu dostluk tribünlerde. Aynı sesi futbollarıyla getirememişlerdi, ta ki bugüne kadar.

Fenerbahçe'den 1 er hafta arayla 4 puan aldılar, belki de Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettiler. Olur da Beşiktaş sezon sonunda ipi göğüslerse kanlı bıçaklı olduğu bu oluşum için düşücelerini değiştirecek mi bakalım...

Etiketler: ,

29 Şubat 2008 Cuma

Laisa Andrioli



Internacional bayan takımının milli forveti bu fotoğraftaki. Henüz 20 yaşında ve yarını bekleyenler oldukça fazla. Zira yarın bir dergi için verdiği çıplak pozlar internete düşecek.

Edit: http://gallery-dq3uz5mwr6gt017.usercash.com/

Etiketler:

Hakiki Tosun



İyi başlamıştı, enfes bir golle başlamıştı Sao Paolo günleri Adriano'nun. Huzura yolculuk demiştik hatta. Fakat kötü devam ediyor. Son hali bu Adriano'nun. Bugünkü antrenmana 28 dakika geç gelip daha sonra kaslarındaki acıdan ötürü terkederken çekilmiş. Pek kas da kalmamış gerçi ya neyse.

Adriano bununla da yetinmemiş ve antrenmana devam etmediği gibi, aracına binip uzaklaşırken
foto muhabirini şu sözlerle tehdit etmiş, "bir fotoğraf daha çekersen ...."

.... kısmını doldurmak size ait.

Etiketler: ,

Kaka'yı Alamayınca



Philippe Coutinho bu fotoğraftaki delikanlının adı. Kaka eskimediği halde, yenisi diye sürüldü futbol transfer pazarına. Real Madrid o yüzden kararlı, bari yenisini elimden kaçırmayayım diyor ve kural mural, FIFA filan tanımıyor. 15 yaşındaki Coutinho'yu Madrid uçağına atabilmek için ne gerekiyorsa yapıyor.

Daha yeni Romario ve Alan Kardec yüzünden stresli günler geçiren Vasco De Gama Başkanı Eurico Miranda şimdi bu madeni kaptırmamak derdinde.

Aman bizim Muhammed'e benzemesin sonu...

Etiketler:

Sevgili Sponsor



Yeni Ajax'a kısaca değinmiştik daha önce. Ajax'ın rönesansı sadece orada sınırlı kalmadı. 91'den beri formalarında taşıdıkları ABN AMRO yerini önümüzdeki sezondan itibaren bir sigorta firması olan AEGON'a bırakacak. Bu değişiklikten Ajax 85 milyon € kazanacak 7 senede. Hayrını görsünler fakat benim için önemli olan bu değil.

Bu ABN AMRO sponsorluğu formada dikey konuşlanan tek göğüs reklamı olduğundan mıdır nedir ayrı bir dikkatimi çekerdi, garip bir sempatim vardı. Bir de Real Madrid'in Teka olan göğüs reklamını severdim böyle, özdeşleşmişlerdi adeta.

Yeni Ajax'a alışmak pek zor olmaz ama formanın bu haline alışmak epey zor olacak. Ben böyle düşünüyorsam F-Side neler düşünüyordur kimbilir...

Etiketler:

26 Şubat 2008 Salı

Kupa Stuttgart'a Yaramıyor



Geçen sene yine uzatmaya giden bir maçta finali Nurnberg'e kaybetmişlerdi, bu sene çeyrek finalde bir alt ligin takımı, ve önceki turlarda geçen senenin şampiyonu Nurnberg'i eleyen Carl Zeiss Jena'ya kaybettiler. Uzatmanın son dakikada 19 yaşındaki tecrübesiz kaleci Ulreich'in büyük hatasını affetmedi Muller ve maç penaltılara gitti.

Solak daha çok penaltı kaçırır klişesine de gündoğdu. Stuttgart adına Da Silva kullanamadı penaltıyı, tur Jena'nın oldu.

Dortmund ise kolay geçti Hoffenheim'ı. Yarın Münih derbisi var Almanya Kupası'nda, elbette mavilerden yanayız.

Etiketler:

Jean Pierre Papin



Uzun zamandır görünmüyordu ortalıklarda Jean Pierre Papin, ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. Lens'ın başında olduğunun bile farkında değildim, kendi kendime nostalji yaparken rövaşatalarının, volelerinin, tek vuruşlarının zarafeti geldi gözümün önünde bücürün.

O efsane Marsilya takımında yaptıklarını filan hatırladım, France Football bile kayıtsız kalamamış ve ilk kez Ligue 1 'de forma giyen bir oyuncuya vermişti Ballon d'or isimli büyük ödülü. Pires'den önce Galatasaraylı olduğunu da hatırlatalım, basınımız bir ara paso Türkiye'ye getirirdi Papin'i.

Teknik direktörlüğü de fena gitmiyor, Strasbourg'u geçtiğimiz sene Ligue 2'den Ligue 1'e çıkarmış. Guy Roux'dan sonra Lens'i devralmış ve şu an Ligue 1'de 17. durumda takımı. Kurtarmak bir yana 4-5 maçlık bir galibiyet serisi ile 5. ile arasındaki 8 puanlık farkı eritmesi işten bile değil.

Etiketler:

Juventus vs. Torino



1 saatten az var Torino derbisinin başlamasına. Fakat Kanal 24 maçı gece 00:30 da banttan verecek. Haliyle Rosina ile Del Piero arasındaki boynuz kulak kapışmasını izlemek için de bize uykusuz kalmak düşecek.

Juventus sadece derbi olduğu için değil aynı zamanda Inter - Roma maçından karlı çıkmak için de kazanmak zorunda, Torino ise küme düşme tehlikesini hissetmemek için puan peşinde. Gönlümüz Torino'dan yana.

La Gazzetta'ya göre muhtemel kadrolar bu şekilde.

Etiketler:

Reinhard Saftig




Arminia Bielefeld kabus gibi günler geçiriyor. Son 16 maçta sadece 8 puan aldılar. Bir umut olarak getirilen Frontzeck de göreve başlar başlamaz aldığı 4 mağlubiyetle gidişatı durduramadı ve Bielefeld üst yönetimi çareyi daha ses getirecek birini kovmakta buldu ve bu pankartı açan taraftarlarını üzmedi.

Hayır yanılmıyorsunuz, bizim yakından tanıdığımız ve geçen sene sözleşmesini 2010 yılına kadar uzatan Reinhard Saftig'in ta kendisi. Galatasaray'dan sezon ortasında kovulmayı başarabilmiş ender teknik adamlardan biridir Saftig. O bakımdan Arminia Bielefeld'den sportif direktör olmasına rağmen kovulmasına şaşırmadım.

Eski göz ağrısı Hikmet Karaman ile Ankaraspor'da buluşsalar fena olmaz aslında.

Etiketler:

25 Şubat 2008 Pazartesi

Brezilya'da Bu Hafta - #5



Bu kare geçtiğimiz hafta değindiğimiz Taça Guanabra Finaline ait. 3 kırmızı kartın çıktığı maçta Flamengo 84,000 kişinin misafir olduğu Maracana'da Botafogo'yu 2-1 yenerek kupayı kaldırdı. Galibiyet golü Diego Tardelli'nin Tanju Çolak'ın Neuchatel Xamax maçında attığı plasenin çok benzeri bir plasesiyle geldi. Tardelli o anı anlatırken "kaleciyi çizginin biraz önünde gördüm ve vurdum. Dışarıya gideceğini düşündüm ama çok şükür falso aldı ve gol oldu" diyor.

Flamengo Copa Libertadores'te oynayacağı Cienciano maçına moralli çıkacak bu galibiyetle.

Campeone Paulista'da ise lider Ponte Preta evinde güçlü Corinthians'a 1-0 kaybetti. Maçın adamı genç Lulinha idi, ama bu sene sözleşme uzattıkları ve bana göre Brezilya topraklarındaki en yetenekli kaleci olan Felipe'nin de hakkını da ayrıca vermek lazım. Brezilya gibi açık oynanan bir ligde 11 maçta 6 gol yemek inanılmaz bir olay.

Cezası biten Adriano Sao Paolo formasına kavuştu ama Tricolor kazanamayınca, Corinthians ilk 4'e kapağı atmış ve Ponte Preta'yı liderlikten edip Guaratingueta'nın geçen haftaki emaneti almasını sağlamış oldu böylece. Sao Paolo'nun yenemeyip 2-2 berabere kaldığı Noroeste'de ve hatta Brezilya'da en dikkat çekici performans 25 yaşındaki Otacilio Neto'dan geliyor bu sene.

11 maçta attığı 10 gol muazzam bir rakam, Figueirense'den kiralık olan Neto'nun Avrupa'ya yelken açması işten bile değil şayet bu performansı sürerse.

Paulista'nın en sıkıntılı ekibi Santos ise 4-1'lik galibiyet ile kendine geldi. Teknik direktör Emerson Leao biraz nefes aldı ama gerçekten rahatlamak istiyorsa önümüzdeki hafta herkes Corinthians - Palmeiras maçına odaklanmışken Sertaozinho'yu yenmesi lazım, yoksa Pele bile kurtaramaz Leao'yu.

Palmeiras da ise teknik direktör Vanderley Luxemburgo'nun başı belada, 180 gün ceza alması olası.

Etiketler: ,

Calciopoli Laneti



Calciopoli'nin üzerinden 2 sene geçti ama laneti Juventus'u bırakmıyor ya da onlar da vaktiyle Beşiktaş'ın Cem Papila'da takılıp kalması gibi bir türlü kurtulamadılar bu olayın etkisinden. Haftasonu oynadıkları Reggina maçını 90. dakikada yedikleri bir penaltı golüyle kaybetti Juventus.

Inter'i yakalayacağım derken Roma'nın da 4 puan gerisine düştüler, ve hakem Dondarini'nin 2 penaltılarını vermeyip son dakikada Reggina lehine çok cesur bir penaltı verip,bir de C.Zanetti'nin atılmasına epey sinirlenmişler ve İtalya Futbol Federasyonu'na ve İtalyan MHK'sına açık bir mektup yazmış kuüp başkanı Gigli ile genel menajer Blanc.

Bizi cezalandırmaya son verin demişler, yarın ki Torino derbisine bir yatırım da olabilir bu tabi. Tribünlerin ne tepki vereceği ise ayrı bir merak konusu.

Etiketler:

Carlos Vela



2005 yılında 3. olduğumuz FIFA 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nın şu an Manchester United'da oynayan Anderson, Feyenoord forması giyen Nuri Şahin ile birlikte en sivrilen oyuncusuydu Meksikalı Carlos Vela.

Finalde Brezilya'yı parça pinçik etti, turnuvanın gol kralı oldu Arsene Wenger havada kaptı Hugo Sanchez'in veliahtını. Çalışma izni alamayacağı için de İspanya günleri başladı Vela'nın. Önce İspanya 2. Ligi'nde Salamanca ile kayda değer bir performans ve ardından seviye atlayarak La Liga'nın dişli ekiplerinden Osasuna yolculuğu.

Geçtiğimiz haftasonu Atletico Madrid'e attığı gol ile de iyice ısındığını gösterdi La Liga'ya, Eduardo Da Silva'nın zamansız sakatlığından sonra önümüzdeki sene Premier Lig'de Adebayor'un partnerliğine artık göz kırpıyor.

Etiketler: ,

Yıldırım Demirören ve Horoz


Affan Keçeci, Beşiktaş JK Başkanı Yıldırım Demirören'i Aziz Yıldırım'ın ucuz bir kopyası olmakla eleştirmişti önceden. Sayın Demirören'i biraz düşündürmüş olacak ki bu, bu kez Ali Şen retoriklerine sarılmış.
"Federasyon Başkanı gidecek dedim, gitti" demiş.
Hani bir laf vardır, "horoz kendileri öttü diye güneş doğuyor bilirmiş" diye. Aklıma geldi birden...

Etiketler: ,

24 Şubat 2008 Pazar

Babam İçin Oynayın



30 dakika kaldı Wembley'de Carling Cup finalinin başlamasına. Chelsea geçen sene de bu finaldeydi, takımın başında Mourinho vardı o zamanlar ve Arsenal ile epey olaylı bir final maçı oynanıp zor da olsa kazanılmıştı.

Bu kez Avram Grant var Chelsea'nin başında, rakip ise Arsenal'in ezeli rakibi ve 1999'dan beri kupa kazanamayan Tottenham. Bu maç iki takım menajeri için de birer kupa siftahı niteliğinde, fakat Avram Grant hayli duygusal. Tüm ailesini Yahudi soykırımında kaybeden ve kurtulan tek kişi olan 80 yaşındaki babası Meir'in oğlunun ilk finalini izlemesi için bilet aldığını, iyimserliği ile burada bulunmasını sağlayan babasına borcunu bu kupayla ödemek istediği yazılıp çiziliyor İngiliz basınında. Kendisi ise daha tedbirli, kazanılacak çok kupa var diyor.

İspanyol Ramos ise daha kendinden emin ve sakin. Sadece "gidin ve kazanın" demiş oyuncularına. Spurs taraftarları ise oyuncularının kazanmalarına yardım edecek atmosferi oluşturmak için Wembley'in kendilerine ayrılan 30,000 koltuğuna bayrakları sıralamışlar bile.



Bahislerin favorisi Chelsea, anketlerin ise Tottenham. Fazla lafazanlığa gerek yok, göreceğiz 2 saat sonra sonucu. Açık Tribün'de de maç yazısıyla detayları vereceğiz.

Etiketler:

75.Yıl Hediyesi



18 Şubat'ta 75. yaşına bastı kurt teknik adam. Kariyerini yazsak kitap olur, hoş kimseye gerek duymadan kendi otobiyografisini yazdı zaten. O kariyeri boyunca kupa kazandıramadığı 3 takımdan biri Newcastle United. 5 sene çalıştırıp kovulana dek birçok oyuncu yetiştirmiş, şimdi ki gibi sağa sola para saçmayan bir anlayışla Newcastle'ı EPL'de ilk 4 klasmanına oynatmıştı, Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşatmıştı.

Bunların yüzü suyu hörmetine heykelini diktiler Robson'un. 75. yıl hediyesi olarak alabileceği en güzel hediyeyi aldı.

Herşeylerine bok sürülebilir bu İngilizlerin ama saygı ve vefa konusunda değil.

Etiketler: