8 Nisan 2008 Salı

Barca Türk Usulü



Getafe maçında Laporta için beyaz mendiller sallandı, paçalar tutuştu. Laporta sağ ve sol kolları diyebileceğimiz sportif direktör Beguirisitain ve ikinci başkan Marc Ingla ile birlikte soyunma odasına inmiş Schalke maçı öncesi.

Doğrusu deplasmanda 1-0 kazanılan bir maçın rövanşı için bu panik fazla ve bu yöntem Kral Kupası maçı rövanşında Valencia'ya karşı sökmemişti. Bir Şampiyonlar Ligi Kupası getireceğini de hiç sanmıyorum.

Etiketler:

Yeni Stuttgart ve Yıldıray Baştürk



Geçen sene Schalke ve Bremen arasından sıyrılıp ipi göğüslemişlerdi oysa bu sene bu manzaradan çok uzaklar. Şampiyonlar Ligi tam bir hayal kırıklığı idi, Almanya Kupası'nda Bundesliga II takımı Carl Zeiss Jena'ya penaltılarla çeyrek finalde elendiler. Bu seneki tek hedef yine kötü başladıkları Bundesliga'da ilk 4 içerisinde yer alıp Şampiyonlar Ligi vizesini almak.

Önümüzdeki sene ise biraz değişecek gibi Armin Veh'in Stuttgart'ı. Stadın ismi zaten Mercedes Benz Arena olacak. Ortasahayı da iki Balkan kökenli oyuncu Simak ve Nurnberg'in yaratıcı ortasahası Misimovic ile yenileyecekler gibi.

Hleb'in yerini doldururmu Misimovic bilinmez ama Yıldıray'ın yeri tehlikede.
Eh Fotomaç sürekli Galatasaray'a transfer eder artık yaz döneminde.

Etiketler:

İmdat



1 hafta önce değinmiştik Zaragoza'nın eriyişine. Geçtiğimiz haftasonu yine kaybettiler ve şu an lig bitse La Liga'dan düşecek pozisyondalar. Başkan Bandres bu kez farklı bir yol deniyor. En azından sorunun teknik adam olmadığını anlamış olacak ki 5. teknik adam yerine José Carrascosa'nın imdada yetişmesini istedi.

O kim diyorsunuz, uzman psikolog efendim. Bizdeki entellektüel tabiriyle mentör.

Etiketler:

Siyah Beyaz Henry



Barcelona 4-3-3 dizilişine devam ediyor, Henry ise 4-4-2 den başkasında yapamıyor. Keegan ise hazır kıta bekliyor. Önümüzdeki sezon 10 sene önceki gibi siyah beyaz olabilir, Owen ile bambaşka da.

Sermayeyi Luque gibi kediye yüklemekten iyidir.

Etiketler:

Diego Buonanotte




11 gün sonra 20 yaşına girecek, boyu rahmetli Adile Naşit'ten hallice ve o yüzden de "Enano" yani cüce diyorlar. Ama River Plate'e onunla hayat buluyor. Geçen sene Passarella onu bir Rosario Central maçında ilk kez sahaya sonradan oyuna sürmüş ve golle selamlamıştı hocasını Cüce. Daha sonra Superclasico'da yine River'ın 2-0 kazandığı ve parmak ısırtan bir performans.

Bu haftasonu da Lanus'a karşı galibiyet golünü attı. Barcelona sever cüceleri.

Etiketler:

7 Nisan 2008 Pazartesi

Taça Rio Yarı Finalleri



Brezilya'da oynanacak asıl lig öncesi eyalet şampiyonalarındaki gelişmeleri ufak ufak paylaşıyorduk burada, ama işten güçten maçları izleyemediğimiz için epeydir yazamadık Brezilya'yı. Bunu atlamayalım istedim.

Taça Guanabra'nın ilk dönemki finalini hatırlarsanız Flamengo kazanmıştı, bu dönemin organizasyonu Taça Rio'nun yarı finallerinde de aynı takımlar var. Geçtiğimiz sefer finalde karşılaşan Flamengo ile Botafogo bu kez finalde karşı karşıya gelecekler. Vasco ile de Fluminense oynayacak. Maçlar 12-13 Nisan'da tek maç üzerinden Maracana'da oynanacak.

Etiketler: ,

Tomas Rosicky



Arsenal'in de Almanya'dan Hleb ile birlikte ithal ettiği ve şu an takımın en değerli ortasaha oyuncularından biri Tomas Rosicky. Çeklerin ise alternatifsiz oyuncusu, hücum organizasyonlarını tamamen onun üzerinden gerçekleştiriyorlar ve 2,5 aydır süren diz sakatlığından ötürü de hayli huzursuzlardı.

Kötü haber geldi Çeklere. Rosicky sezonu kapadı, Euro 2008 için hazır olması da mucize gibi. Fatih Terim 4 ayak üzerine düştü gene tabi Nedved'i geri çağırmazlarsa...

Etiketler:

Cardiff Ve UEFA





İngiltere FA Cup için katılımcılar arasında Galliler de var malumunuz. O Gallilerden biri de Cardiff. Daha önce 1925 yılında final oynayıp kaybetmiş, iki sene sonra ise kupayı kazanmışlardı. Cardiff 3. finalini bu sene Portsmouth karşısında da oynayacak.


Buraya kadar herşey normal. İşin çatallandığı konu şayet Cardiff Kupayı kazanırsa ya da Portsmouth EPL'deki klasmanı sayesinde Avrupa Kupası vizesi alırsa, Cardiff'in UEFA yolu açılıyor; ancak sorun şu ki Galler sadece kendi yerel şampiyonalarındaki sıralamaya göre UEFA'ya takım gönderebiliyor.


Platini başta olmak üzere çoğu üst düzey yetkili ise böyle bir başarıya kayıtsız kalınamayacağı için Cardiff'e bir wildcard ile UEFA'da yer açma peşindeler. Zaman gösterecek ne olacağını.

Etiketler:

Chelsea Torpili



Middlesbrough'nun keçiboynuzu futboluna sağolsun FOX TV, Tuncay bahanesiyle 1 senedir katlanıyoruz. Ülkede 3 büyüklerden sonra ahkam kesebileceğimiz yegane takım durumundalar. Fakat ilginçtir bu berbat takıma ligin ve ŞL'nin 4 baba takımıyla oynadığında birşeyler oluyor.

Evlerinde çok kötü takımlara yenilmelerine rağmen Big 4 ile oynadıkları maçlarda hem iyi oynayıp hem de puan ya da puanlar alıyorlar Anadolu topçusu tabiriyle. Bir tek Chelsea'ye torpil geçtiler.

Bu hafta sonu ise kar altında Avrupa'nın en formda takımı Manchester United'ı yeniyorlardı biraz daha dayanabilselerdi ya da Tuncay o muhteşem dönüşünden sonra iyi vurabilseydi. Maçın yıldızı 2 gol atan rekor transfer Afonso Alves'di, Ronaldo ise gol sayısını 27 yapmasına rağmen üzgündü fotoğrafta görüldüğü üzere.

Etiketler: